• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Türkiye masada olmak zorunda

Yeniakit Publisher
2016-10-01 16:27:00 -
Erdoğan: Türkiye masada olmak zorunda

Yeni yasama yılı açılışı saat 14.00'te başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekillerine hitap etti. Erdoğan'ın Meclis'te yapacağı konuşmanın ardından tezkere görüşmelerine geçilecek. Erdoğan konuşmasında, "Musul'un DAEŞ'ten kurtulacağına inanıyoruz. Türkiye olarak masanın dışında olamayız, masada olmak zorundayız" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde yeni yasama yılı Atatürk Anıtı'ndaki törenle başladı. TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nciYasama Yılı, Atatürk Anıtı'na düzenlenen törenle başladı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Anıt'taki tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

TBMM giriş kapılarında yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14:45 sıralarında Meclis'e geldi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Meclis'in yeni yasama döneminde sizi bütün kalbi duygularımla selamlıyorum. 15 Temmuz 2016 gecesinin TBMM'nin tarihinde önemli bir yeri olacaktır. Darbe girişimi Meclis'te bulunan milletvekili arkadaşlarım onurlu duruşa sahip çıktı. TBMM, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra 15 Temmuz'da 2'inci kez gazi unvanını aldı. 10 milyonlarca vatandaşımıza borcumuzu ödeyemeyiz. Türk milleti tüm dünyaya özgürlük ve demokrasi dersi vermiştir.

'DARBE GİRİŞİMİNE 'DARBE' DİYEMEYEN GİRİŞİMİN GÖNÜLDEN DESTEKLEYİCİSİDİR'
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şehit ve gazi yakınlarımıza maddi ve manevi destek veriliyor, verilmeye devam edecek. 15 Temmuz'u unutturmamanın gayreti içerisindeyiz. O gece milyonlar birlik uğruna ölüm kusan silahların üzerine yürümüşlerdir. O gece yaşanılanları tiyatro diyerek küçümsemeye çalışanlar oldu. Darbe girşimine 'darbe' diyemiyorsa, o kişide girişimin gönülden destekleyicisidir.

'TERÖRE KARŞI EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDİR'

Terör örgütlerine karşı en büyük gücümüz birliğimizdir. Bu sebeple Yenikapı'da ortaya çıkan birliktelik ruhunu korumalıyız. Düşünce, tarz ve davranış farklılıklarımız elbet olacaktır. Eğer biz PKK, DAEŞ, FETÖ, Sınır güvenliği ve bayrağımızın yüceliği konusunda ortak bir zeminde buluşamıyorsak o zaman bir sorun var demektir. Suriye ve Irak'ta köşeye sıkışan DAEŞ, Türkiye'ye saldırarak kendine bir alan açmaya çalışıyor. Bir süredir bölücü örgütün ve müzahir kuruluşlarına katılım büyük ölçüde düşmüştür. Güvenlik güçlerimizin yürüttüğü operasyon bölgedeki vatandaşlarımız tarafından da destekleniyor.

15 Temmuz'u her anlamda bir milat haline dönüştürmeliyiz. Terör örgütleriyle karalı olarak mücadele etmeliyiz. Yeni bir anayasayı hayata geçirmeliyiz.

'TÜRKİYE MUSUL KONUSUNDA MASADA OLMAK ZORUNDA'

Suriye meselesi bizim için hayati konumdadrı. DEAŞ herkesin kullanıldığı elverişli bir malzemeden ibarettir. Örgüt Suriye'deki sorunun sebebi değil, sonucudur. Suriye'de 6 yılda 600 bin insan hayatını kaybetti. Artık bu durum sözün bittiği yeri gösteriyor. Mültecilere kapılarını açmak yerine sınırılarını kapatan Avrupa, insanlıkta sınıfta kalmıştır. Suriye'de hedefimiz bölgede güvenli bölge tesis etmek. Musul'un DAEŞ'ten kurtulacağına inanıyoruz. Türkiye olarak masanın dışında olamayız, masada olmak zorundayız.

Avrupa'nın vize serbestisi konusunda verdiği sözün bu ay devreye girmesi gerekiyor. AB'nin bu tavrı verdiği sözü tutumak istemediklerinin kanıtıdır. Türkiye, AB ile 50 yılı aşkın sürede hep veren ve sözünü tutan taraftır. AB, Türkiye'yle veya değil, bu seçimi kendileri yapacaktır.

'TÜRKİYE'Yİ ENGELLEYEMEYENLER HEP EKONOMİ KOZUNU OYNUYOR'

Türkiye'nin önünü kesemeyenler hep ekonomi kozunu ortaya çıkarıyor. Ülkemiz büyüdükçe bu tür saldırılara karşı daha dirençli hale geldi. 15 Temmuz'un ardından hemen gözler ekonomiye çevrildi. Milletimiz ekonomisine sahip çıkarak hemen ertesi gün 2,5 milyar dolar piyasa sürerek, doları TL'ye çevirdi. Daha fazla çalışacağız, istihdam ve ihracat yapacağız. Bu adımları hep birlikte geliştireceğiz.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman konuşmasından satır başları;

15 Temmuz'da ülkemiz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Meclis ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bombalandı. Darbecilerin saldırılarına karşı bu salonda bulunan büyün milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Milli iradeyi gasp etmek isteyenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşu ve halkımızın direnişiyle karşılaştı. Millet darbeyi yendi, Türkiye'de artık darbe dönemi kapandı.

'TÜRKİYE'NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU ADIMLARI ATMALIYIZ'

16 Temmuz 2016 Cumartesi günü yapılan toplantıya Meclis'teki 4 partimiz katıldı. Partilerimizin Meclis çatısı altında sergiledikleri tutum halkımızın kenetlenmesine vesile oldu. 7 Ağustos'ta düzenlenen Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi'yle dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verildi. Meclis olarak yüklü bir gündem bizi beklemektedir. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu adımları atmalıyız.

'PKK, DAEŞ VE FETÖ İTTİFAK HALİNDE SALDIRIYA GEÇMİŞTİR'

Milletimiz içeriden ve dışarıdan büyük tehlikelerle karşı karşıyadır. PKK, DAEŞ ve FETÖ ittifak halinde saldırıya geçmiştir. TBMM olarak teröre karşı olan mücadelede üzerimize düşen görevi sürdüreceğiz.

AKŞAM RESEPSİYON DÜZENLENECEK

Meclis'in yasama yılı açılış programı kapsamında saat 19.00'da Tören Salonu'nda resepsiyon gerçekleştirilecek.

Genel Kurul, 4 Ekim Salı gününden itibaren çalışmalarını sürdürecek. Meclisi 2017 yılı bütçesine kadar yoğun bir gündem bekliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23