• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Türk tipi Başkanlık bal gibi olur

Yeniakit Publisher
2015-02-27 14:15:00 - 2015-02-27 15:36:12
Erdoğan: Türk tipi Başkanlık bal gibi olur

Türkiye'de başkanlık sisteminin gerekliliğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Türk tipi başkanlık sistemi olmaz' deniyor bal gibi de olur niye olmazmış?'' diye sordu. Erdoğan, ''Vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda valilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Türk tipi başkanlık sistemi olmaz" diyenlere cevap verdi.

'BAL GİBİ DE OLUR'

Erdoğan, "Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi de olur niye olmazmış. Başkanlık sistemlerinin hepsi birbirinin aynısı mıdır? Küba farklı, Arjantin farklı. Fransa'da yarı başkanlık sistemi var. Biz ne diyoruz bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım sonra da balımızı yapalım. Kendi gelenek ve göreneklerimizle, başkanlık sistemimizle geleceğe yürürüz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

EŞLERİNİZLE BERABER HALKIN İÇİNDE OLUN


"Gece gündüz demeden kar kış demeden eşlerinizle beraber halkın içinde olacaksınız. Bazılarına bakıyorum: Eşlerini Ankara'da bırakıyor. Kendileri orada bulunuyor.

Milletin içinde olmadan milletin verdiğini bilemezsiniz. Bu süreçteki tüm başarıyı milletle olmama borçluyum. Her vali kendi şehrinde Hz. Ömer'in adaletini yansıtmalı.

HER VALİ BULUNDUĞU İLDE BENİM VEKİLİMDİR


Her vali bulunduğu ilde benim vekilimdir. Tarihteki büyük liderler halkla devlet arasındaki  mesafeyi kısaltanlardır. Devleti temsil etmek milletin gönlünü kazanmakla olur.

Valilik standart bir memur değildir. Bulunduğunuz makamlar icraat makamıdır.

Tüm çevremiz çatışma içinde, hele, Suriye'de yaşananlar tam bir insanlık dramı. Uluslararası toplum lafla sözle hadiseleri izlemeye devam ediyor.

Musul'da kütüphane yakan, camileri yıkan IŞİD'le, ülkemizde okulları yakan örgüt arasında aslında hiçbir fark yok.

Süleyman Şah Türbesi'nin nakli konusundaki tartışmaları gördük. Dün Türkiye'nin Suriye'de maceraya sokulmaması gerektiğini anlatanlar, bugün toprak kaybetmekten söz ediyor.

Üstelik bu konuda sadece hükümeti eleştirmekle kalmıyor, şahsımı, Genelkurmay başkanımızı, tüm silahlı kuvvetlerimizi ele alıyorlar.

1 METREKARE TOPRAĞIMIZ KAYBOLMAMIŞTIR


Orada bizim 1 metre kare toprağımız kaybolmamıştır. Türkiye kendisine ait bir haktan vazgeçmemiştir. Tam aksi olmuştur. En sıkıntılı olan bölgesine girildi, manevi emanetlerimiz alındı. Ülkemiz sınırına yakın bir yere nakledildi.

Daha önce 2 defa yeri değişmiş türbeyi 3. defa değiştirmeyi vatanı satmak diyenler vatan kavramını bilmiyor.

VATANI SATMAK ASKERLERİMİZİ TEHLİKEYE ATMAKLA OLUR


Vatanı satmak kahraman askerlerimizi tehlikeye atmakla olur. Ülkeyi kriz üzerine krize sokmakla olur. Vatanı satmak 1000 yıllık kardeşliği bir arada tutamamaktır. Vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur.

Ekonomiyi ve refahı büyütmek vatana hizmet demektir. Sene 1982 1567 dolar. Şu an 11 bin dolar. Yeterli mi? Değil.

Her seçimde yenilenler sanki gökten yağmur yağıyormuş gibi yarabbi şükür diyorlar. Süleyman Şah meselesini herkes gayet iyi biliyor. Kendi yaptığımız bir operasyonla türbenin yeri değiştirildi. Bu Başbakanlık dönemimden beri hazırladığımız projedir.

SANDIK, OY NAMUSTUR


Sandık namustur. Oy namustur. Orada oy kullanan her vatandaşımızın tercihi, demokrasinin olmazsa olmazıdır.

Çözüm sürecini önemli bir noktaya getirdik. Muhataplarımızın takındıkları tutum karşısında bile her türlü fedakarlık yaptık. Parlamento teröristlerin yeri değildir. Parlamentoyu terörize ederek çözüm olmaz.

GÜVENLİK PAKETİ İÇİN ÜÇ PARTİ SAVAŞ VERİYOR


Güvenlik Paketi için üç parti adeta meydan savaşı veriyor. Mikrofon kırmalar, kürsü işgal etmeler. Bir bayan meclis başkanvekiline ne sözler söyleniyor. Bunu söyleyen de bir erkek vekil.

Bir muhalefet partisi vekili çok afedersiniz ama Meclis'i ahıra benzetiyor. Diğeri bir kanundan bahsediyor söylediği şey yok.

Sokaklarda terörist gösterilerine izin vermeyeceğiz. İç Güvenlik Paketi er ya da geç çıkacak."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23