• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan TÜRGEV'in 20. kuruluş yıldönümü töreni'nde konuştu

Yeniakit Publisher
2016-05-30 13:12:00 - 2016-05-30 13:24:13
Erdoğan TÜRGEV'in 20. kuruluş yıldönümü töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRGEV'in 20. kuruluş yıldönümü töreni'nde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

TÜRGEV'İin başkanı ve tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum. Kuruluşundan bu yana emek veren tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Bugün TÜRGEV çok iyi bir noktaya geldi.

"PARALEL YAPI SALDIRILARINA TÜRGEV'İ ALET ETTİ"

Paralel yapının şahsıma ve aileme yönelik saldırıların bir kısmında bu vakıf alet edilmeye çalışıldı. Paralel yapının saldırılarının dorukta olduğu bir dönemde TÜRGEV'deki arkadaşlarıma daha çok çalışın dedim. Siz daha çok çalıştınız, onlar daha çok rahatsız oldu. O kadar rahatsız oldular ki bir kısmı yurt dışına kaçtı. Menzil doğru olunca yol da doğru oluyor. Sizler nur akan olukların temsilcilerisiniz. Allah sonuna kadar yardımcınız olsun. Fiziki olarak büyürken sorumluluk da büyüyor. TÜRGEV çatısı altında hizmet yapan her kardeşimin bu bilinçle hareket ettiğini biliyorum.

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yaşadığımız her hadise bizler için geride yeni dersler ve tecrübeler bırakıyor. Ülkemizin son 3 yıldır yaşadığı hadiseler bizler için çok önemli dersler ifade ediyor. Kendi meselemizi kendimiz çözmek durumundayız.Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çaresi yok. İdealimizdeki gençliği mi istiyoruz. İlkokuldan lisansüstüne kadar kendi müesseslerimizi kurup geliştirmemiz gerekiyor. Eğitiminde başarılı olması için destek veremediğini öğrenciye haksızlık etmiş olursunuz. Günümüzde hizmet standartaları çok yükseldi. Geçmişte hangi sorunun çözümünü başkasına havale etses orada sıkıntı yaşadık ve zarar gördük. Sadece altyapıyı kurmanın yetmediğini gördük. Burada alt nesillere verilecek eğitim için çok ciddi çalışma yapılması şart.

GENÇLER İÇİN 4 ANA MADDE

Gençler 4 ana madde var. Bir itikadi noktada çok sağlam olacağız. Bizim itikadımızı kimse teraziye çıkaramayacak. Ahlakta örnek bir gençlik inşallah TÜRGEV'in yurtlarında kalan öğrenciler olacak. İbadetinde taviz vermeyen bir gençlik olacak. Muamelatta sağlam bir gençlik olacak inanıyorum. Gençler inanın bunu başardığınız anda sizden çok farklı bir nesil olacak. Bunun için yeni dönemi okul yapmaktan ziyade okul müfredatının içeriğine yoğunlaşma dönemi olacak.

İNANCI VAR AMA ŞUURU YOK

Eğer bugün gençler dağa çıkıyorsa işte bunlardan nasibini almadığı için çıkıyor. DAEŞ'e katılanlara da bakıyorsunuz inancı var ama şuuru yok. Diğer yanda uyuşturucu teknoloji bağımlılığı yaşayan gençlerimiz var. Bu ülkenin tek bir evladının dahi zayi olmasına gönlümüz razı olmaz.Onların gidişini durduracak bir sisteme acilen ihtiyaç var. Bu tür felaketlere giden gençlerimiz varsa işimizi doğru ve tam yapmıyoruz demektir.

HİÇBİR MÜSLÜMAN AİLE BU ANLAYIŞTA OLAMAZ

Vakıf hizmeti nefsi tatmin etme yeri değil, nefsi terbiye etme yeridir. Bu kapsamda TÜRGEV gibi bir çok kuruma ihtiyaç var. Neslimizi çoğaltacağız. Zürriyetimizi artıracağız. Hiçbir Müslüman aile doğum kontrolü, aile planlaması gibi bir anlayış içinde olamaz. Burada asıl görev annelere düşüyor. Neslin asıl sahibi annedir.Annelerin ayaklarının altı öpülür. Siz anne adaylarından ayrıca bunu da bekliyoruz.

HER ZAFERİN ARKASINDA BİR HAZIRLIK VARDIR

Dün İstanbul'un Fethinin 563. yılını büyük bir coşku ile kutladık. İstanbul'u fethetmek için bir çok deneyim oldu ama bunların hiçbiri başarılı olamadı. Ta ki Fatih'e kadar. Peki Fatih'in farkı ne idi? Fatih İstanbul'u fethettiğinde sizin yaşınızdaydı. Ama kendini çocukluğundan beri buna adamıştı. Hiç bir başarı kendiliğinden gerçekleşmez. Her zaferin arkasında böyle bir hazırlık vardır.

KENDİNİZİ GÜÇLÜ YETİŞTİRİN

40 yılını siyasete adamış bir kardeşiniz olarak ilimde, ilçemde mücadele verdim. Davos'ta dünya beşten büyüktür diye dünyaya bunun mücadelesini verdim. Kimi zaman üzüldüm, kimi zaman sevindim ama asla mücadeleden vazgeçmedim. Sizlere de aynısını tavsiye ediyorum.Kendinizi hedefinizdeki fetihler için hazırlayın. Okuyun, araştırın, pratik yapın. Sadece okumak yetmiyor. Düşüneceksiniz. Düşünmek yetmiyor uygulayacaksınız. Uygulama da yetmiyor neticelendireceksiniz. Kendinizi güçlü yetiştirin. TÜRGEV ve benzeri kurumlarımız size yardımcı olmak ve yol göstermek için var.2053'ün, 2071'in neslini sizler yetiştireceksiniz.

Neler yaşadık. Kızlarımızı üniversite kapılarından çevirdiler, ikna odalarına soktular. Ama bakın devran döndü. Şimdi nerede onlar? Alma mazlumun hakkını çıkar aheste aheste. İman tekeden bile süt çıkartır. İman budur. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23