• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Sorumlusu YSK'dır

Yeniakit Publisher
2015-10-04 16:12:00 - 2015-10-04 16:24:21
Erdoğan: Sorumlusu YSK'dır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa ve Belçika ziyaretinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan YSK'nın sandık taşıma kararı ile ilgili "yanlışa düşmüştür" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan Fransa'ya hareketinden önce basına yaptığı açıklamasında, "Zaman zaman kulağımıza geliyor, 'Kürtler DAEŞ'e karşı savaşıyor' ifadesi. Bu bir defa çok yanlış bir tespit. DAEŞ'e karşı şu anda topraklarını koruma mücadelesi verenler olduğu gibi biz de DAEŞ'e karşı mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Niye? Terör örgütüdür de onun için ama bir diğer terör örgütünün, bir başka terör örgütüyle mücadele vermesini 'Bunlar iyi teröristtir' anlayışıyla ele almak, masaya yatırmak, bir defa adaletli bir yaklaşıma ters düşer" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

TERÖR ESTİREN KİŞİYİ RUSYA SAVUNUYOR

Devlet terörü estiren bir Esed olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu devlet terörü estiren kişiyi ne yazık ki bakıyorsunuz Rusya da savunuyor, İran da savunuyor. Bunları söylediğimiz için rahatsız olanlar da var. Sortiler kimden yana? Rejimden yana. Rejimle işbirliği yapan ülkeler tarihe bunun hesabını vereceklerdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğit-donat... Bu çalışmaları biz yapıyoruz, başkaları da yapıyor ama şimdi eğit-donat çalışmalarını yaparken yine Türkiye yalnız bırakılırsa herhalde bu da insaf dışı bir yaklaşım olur. Biz yapıyoruz, yine yapmaya devam edeceğiz onu da söyleyeyim" dedi.

AVRUPA EN UFAK BİR MÜLTECİ AKIMINDAN RAHATSIZ

"Avrupa en ufak bir mülteci akınından şu anda rahatsız değil mi?" diyen konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Peki 'tüm Avrupa'da şu anda ne kadar mülteci var?' diye baktığınız zaman işte 200 bin civarında, şimdi yeni yeni bir o tarafa doğru bir akın söz konusu. Bize ne diyorlar, akıl veriyorlar; 'Aman ha. Kapılarınızı açmayın, bize gelmesin, bunlar sizde kalsınlar'. Biz bir yere kadar sabrederiz, bir yerden sonra da gereğini biz de yaparız" dedi.

SANDIK TAŞIMA KARARI

Bir kavramı yanlış tespit ediyoruz. Sandık taşıma olarak değil. Burada sandıkların yer belirlenmesi olarak bunu değerlendirmemiz lazım.

Zaten YSK'nın yanlışa düştüğü yer de burada olmuştur. Oy kullanma mahallerini ilçelerde ilçe seçim kurulları belirler. YSK bunlarla pek ilgilenmez.

Yani oy nerede kullanılacak hangi sanık nereye yerleştirilecek belirlemeyi onlar yapar.

Bu seçimlere giderken belli bölgelerdeki sıkıntıları göz önüne alarak vatandaşın demokratik hakkını kulanma hakkını en ideal şekilde hazırla sorumluluğu kimdedir.

Sandık mahallerinin belirlenmesi konusunda bazı içe seçim kurullar bazı yerler belirledi. YSK kararı bunları da yok saydı.

Temenni ederim 7 haziranda yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız: Yaşarsak bunu sorumlusu YSK'dır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23