• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Şimdi istikrar zamanı

Yeniakit Publisher
2017-04-27 07:56:00 -
Erdoğan: Şimdi istikrar zamanı

Sektörlerinin geçen yıl önemli bir büyüme yakaladığını söyleyen Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Referandum geride kaldı, bundan sonra asıl istikrarı nasıl yakalayıp sürdüreceğimiz üzerine yoğunlaşma zamanı geldi” dedi.

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, geçen yıl yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen inşaat malzemeleri sektörünün önemli bir büyüme yakaladığını söyledi. Erdoğan, Türkiye İmsad tarafından düzenlenen “Gündem Buluşmaları” başlıklı etkinlikte yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Referandum geride kaldı, bundan sonra asıl istikrarı nasıl yakalayıp sürdüreceğimiz üzerine yoğunlaşma zamanı geldi. İstihdamın artırılması, ekonominin canlanması, yatırımların tekrar başlaması ve artması ancak bir yatırım ikliminin, sağlıklı ve sürdürülebilir olması ile mümkün. Dolayısıyla bundan sonra beklediğimiz dinamizm, ekonominin sürdürülebilir canlanmasının başlaması."

BİNASAL DEĞİL KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLANMALI

Ferdi Erdoğan, İMSAD’ın hedeflerini, yapı yasası, kentsel dönüşüm, endüstri 4.0, dijital otomasyon, sektörel eğitim, piyasa denetimi, inşaat malzemesi sanayisini daha iyi anlatmak olarak sıraladı. Deprem kuşağı üzerinde yer alan Türkiye için en önemli gündem maddelerinden birinin ‘kentsel dönüşüm’ olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Kentsel dönüşüm’ sürecini çok iyi yönetmemiz gerekiyor. Şu an uygulandığı haliyle ‘binasal dönüşüm’den çıkarıp, daha insan, çevre ve kentsel doku odaklı bir dönüşüm planlaması yaratmalıyız. Bunun için Türkiye İMSAD olarak, sorumluluğumuz dahilinde yapmamız gereken ne varsa yapmaya hazırız. Bunu da sıklıkla kamuda ilgililerle görüştüğümüzde dile getiriyoruz” dedi. Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu ile İMSAD arasında yürütülen çalışma kapsamında yeni bir “İnşaat Genel Teknik Şartnamesi”nin hazırlanması çalışmalarının başladığını bildirerek, sektör adına çalışmanın önemli olduğunu da söyledi.

YAPI İZNİ ARTIŞI UMUT VERİYOR

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, 2017’den beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. İnşaat Malzemeleri Sanayicilerinin satış vadelerinin gittikçe açılması, tahsilat zorlukları, projelerde fiyata bağlı rekabetin malzeme ve uygulama kalitesini tehdit etmesinin sektörün önemli sorunları olduğunu dile getirdi. Erdoğan, şöyle devam etti: "Ancak yine de 2016'da alınan yapı ruhsatlarındaki %7,3’lük artış sektör için bir umut teşkil ediyor."
ÖNE ÇIKAN VİDEO


(Yeni Şafak)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23