• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan, şehit ailesini ziyaret etti

Yeniakit Publisher
2015-01-30 16:31:00 -
Erdoğan, şehit ailesini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırşehir ziyaretine eşlik eden eşi Emine Erdoğan, şehit ailesi ve Kırşehir Huzurevi’ni ziyaret etti.

Huzurevi ziyareti sırasında Kırşehir Sevgi Evleri’nde yaşayan öğrencilerde hazır bulundu. Emine Erdoğan, öğrencilere karne hediyesi olarak saat ve kitap hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Gökhan Emre Örül, Muş’ta yapılacak mitinge görevli olarak giderken içinde bulunduğu aracın devrilmesi ile yaralanmış, bir gün sonra da kaldırıldığı hastanede vefat etmişti. Örül’ün ailesi ile yakından ilgilenen Emine Erdoğan, şehidin anne ve babasını Kırşehir’deki evlerinde ziyaret etti. Düğününden bir hafta önce vefat eden ve ‘Başbakanımı korumaya gidiyorum, ne mutlu bana anne’ diyen şehidin hatırası Emine Erdoğan’ı duygulandırdı. Şehit Gökhan Emre Örül’e dualar edildi.

Emine Erdoğan, ailenin sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında, şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkından yararlanarak 2014’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde memur olarak çalışmaya başlayan abla Zeliha Örül de hazır bulundu. Emine Erdoğan’a ziyaretinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da eşlik etti.

Emine Erdoğan daha sonra Bakan İslam ile birlikte Kırşehir Huzurevi’ne gitti. Yüze yakın yaşlının hizmet aldığı huzurevinde Emine Erdoğan, yaşlılarla sohbet etti ve onlara giyim eşyalarından oluşan hediyeler verdi.

Huzurevi sakinlerinden Sefer Gürler’in Emine Erdoğan için yazdığı şiirini okudu. Gürler’in yazdığı, “Kalbi tertemiz yufka yürekli, Cumhurum gibi demir bilekli. Yoktur bu dünyada menendi, Sayın hanımefendi hoşgeldiniz. Ağlayanların yanında oldunuz. Kalplerine mutluluk doldurdunuz. Daima düşenin elinden tuttunuz, sayın hanımefendi hoşgeldiniz” dizelerinden oluşan şiir, çerçeveletilmiş olarak Emine Erdoğan’a sunuldu. Emine Erdoğan ise, şiir için Gürler’e teşekkür etti.

Ayrıca ziyaret sırasında Döndü Soyak adlı huzur evi sakini, subay olan oğluna seslenerek, “Oğlum, vatanı anarşistlerden koruyorsun ama anneni de unutma” dedi. Emine Erdoğan ise bu sözler üzerine, ebeveynleri huzurevinde bulunan tüm evlatlara, “Biz ne kadar hizmet etsek de, evlatlarının yerini dolduramayız, anne babalarına gelsinler, ellerini öpüp helallik istesinler” şeklinde seslendi.Huzurevi ziyareti sırasında ayrıca Kırşehir Sevgi Evleri’nde yaşayan öğrenciler de hazır bulundu. Emine

Erdoğan, öğrencilere karne hediyesi olarak vaktin kıymetini bilmeleri ve kendilerini iyi yetiştirmeleri için saat ve kitap hediye etti. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23