• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Myanmar‘ı BM’de gündeme getireceğim

Yeniakit Publisher
2017-09-05 07:45:00 -
Erdoğan: Myanmar‘ı BM’de gündeme getireceğim

İstanbul'da şehit Er Halil İbrahim Gürel’in cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada Myanmar'da Arakanlı müslümanlara yapılan zulmü dünya gündemine getireceğini söyledi.

Dün İstanbul’da şehit Er Halil İbrahim Gürel’in cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ardından Çatalca AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Erdoğan daha sonra bina önünde toplanan kalabalığa hitaben konuşma yaptı. Erdoğan, şehit ere Allah’tan rahmet dileyerek, “Milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimiz, sevgili Peygamberimize en yakın makamda. ‘Onlara ölü demeyiniz’ buyuruyor Allahımız. ‘Onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz’. Temennimiz o ki gerek ailesi, gerek bizler şehadete inananlar, onlarla ebedi alemde bir arada oluruz” dedi.

MYANMAR’A YARDIM ULAŞTIRDI

Tüm İslam dünyasının büyük savaşlarla iç içe olduğunu ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: “Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Libya’da bunları yaşadık. Hele hele Myanmar’da maalesef çok büyük katliamlar yapıldı. İnsanlık Myanmar katliamına sessiz kaldı. Televizyonlarda öyle zannediyorum ki o Myanmar’ın Müslümanlarının, Rohingya Müslümanlarının düştüğü hali izlediniz. Nasıl çileler çektiğini gördünüz. Köylerinin nasıl yakıldığını gördünüz. Bizler Türkiye olarak, Kızılayımızla, AFAD’ımızla buralara yardımlarımızı ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz.

SADECE SECDEDE EĞİLİRİZ

(Vatandaşların, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları üzerine) Biz sadece rükuda, sadece secdede Rabbimizin huzurunda eğiliriz. Hiçbir beşeri gücün karşısında eğilmedik ve inşallah eğilmeyeceğiz. Myanmar sürecini de ayın 19’unda BM Genel Kurulu’nda en geniş manada gündeme getireceğim. Oradaki liderlerle bunları konuşacağız. Ama bu arada İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 20’ye yakın dünya lideriyle bu konuları görüştüm, görüşüyorum. Tabii ki tüm bu görüşmelerimizde netice aldığımız veya alacağımız liderler var. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor. Varsınlar taşımasınlar, biz görevimizi yapacağız.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye’nin güneyindeki gelişmelere değinen Erdoğan şunları söyledi: “Bizim oralarda DEAŞ ile verdiğimiz mücadeleyi biliyorsunuz. Irak’ta verdiğimiz mücadeleyi biliyorsunuz. Bakınız ilk defa Kurban Bayramı’nda Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız, Milli Savunma Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız, bakanlarımızın bir kısmı sınırlardaki kıtaları dolaştılar. Oralarda askerimizle beraber oldular, onlarla karavanaya kaşık çaldılar. Çünkü bunları artık beraber yaşamamız lazım ki eriyle, erbaşıyla, subayıyla, komutanıyla herkes aynı ruhu yaşasın.”

TOPLU KONUTLAR AÇALIM

Erdoğan, yollarıyla, doğalgazıyla, her şeyiyle Çatalca’ya büyükşehirin bulaşmış vaziyette olduğunu da vurgulayarak, “Ama yeterli değil. Artık biliyorsunuz köy yok, mahalle var. Dolayısıyla o mahalle kültürünü de yaşamamız lazım. Az önce ilçe başkanımıza dedim ki yakında toplu konutlar, okullarımızla ilgili teslimler, açılışlar yapalım. Onun için hazırlığınızı yapın” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23