• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan mezun olduğu okulda açıkladı! 'Söylemek istemezdim ama...'

Yeniakit Publisher
2017-09-29 16:38:00 - 2017-09-29 17:34:45
Erdoğan mezun olduğu okulda açıkladı! 'Söylemek istemezdim ama...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,kendinin de eğitim gördüğü ve sonradan yenilenen Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin geçmiş yıllarda yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, "Buradan Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Bakanlar, Başbakanlar, Cumhurbaşkanları yetişti. Fakat söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır diye söylemek istiyorum. Bazı öğretmenler bize ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Niye buraya geldiniz? Ölüleri yıkamayı da aşağılamışlardı. Fakat devran değişti. Değiştiği gibi de hamdolsun bizler yetiştik" dedi.

 İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

"Heyecanlıyım, heyecanlı olduğum kadar da mutluyum. Zira okuluma Fener'den buraya doğru tırmandığım günleri hatırlıyorum. Evim, Kasımpaşa'daydı. Kasımpaşa'dan bazen sandala bazen motora binip Haliç'in ortasında da haczedilmiş gemilerin olduğu dönemdi. Buraya geldiğim günleri hatırlıyorum. Rabbime hamd olsun ki şu anda Mesut Bey ve bazı kardeşlerimizin de gayretleri ile gerek mimari noktada gerekse bütün hassasiyeti ile İmam Hatipler içerisinde öyle zannediyorum ki taçlandırılmış bir eser ortaya çıktı.

BURADAN BAŞBAKANLAR, CUMHURBAŞKANLARI ÇIKTI

Bugün açılışını yaptığımız Anadolu İmam Hatip Lisemiz 45 milyon liralık, Anadolu lisemiz ise 15 milyon liralık bir yatırımla hizmetinize sunulmuştur. Bundan sonra da hayırseverlerimizin benzer hizmetlerinin artarak devam edeceğine inanıyorum. Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi başlı başına bir ekoldür. Biz burada öğrenci iken İstanbul'da başka imam hatip okulu yoktu. Sadece burasıydı. Okulumuzun mezunlarına baktığımızda siyasetten bürokrasiye her alanda çok önemli başarılara imza atmış isimlerin olduğunu görüyoruz. Buradan belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar yetişti. Başbakanlar, cumhurbaşkanları yetişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BİZE "ÖLÜ YIKAYICISI MI OLACAKSINIZ" DİYORLARDI

Söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır diye söylemek istiyorum. Bazı öğretmenlerimiz de bize şunu söylerlerdi, ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Ölü yıkamayı dahi aşağılayanlar olmuştu. Halbuki ilk adım atıldığı zaman ölüleri yıkayacak gassal denilen, bunu yetiştirmek üzere bu okulların kurulması var idi. Buralardan hamdolsun bizler yetiştik. Bilim adamları yetişti. Baktılar ki, bunlar farklı gidiyor bu sefer ön kestiler. Kapatalım dediler, kapattılar. Türkiye genelindeki öğrenci potansiyelini 600 binden 60 bine düşürdüler. Ne ile? Meşhur 28 Şubat'la. Şu an 1 milyon 300 bin öğrencisi var. Kemiyet değildir aslolan, keyfiyettir. Bilgi donanımı ile yetişmenizi istiyoruz.

BUNLARIN MÜFREDATTAN HABERİ YOK

Biz tüm siyasi hayatımız boyunca, milletimizin yolunu takip ettiğimiz için bugün buradayız. İmam Hatip okullar açıldığı günden beri yaşayanan kadim bir tartışma var. Sadece din eğitimi veren okullar mı olmalıdır? Biz lise fark imtihanları adı altında bir de liselerden burada okuduğumuz derslerden imtihana girdik. Ben 6 dersi de verdim, ondan sonra üniversiteye girebildim. Benim diyen milletvekilleri, bakanların çoğu burada Fizik, Kimya, Matematik, bunların okutulduğundan haberi yok. Bir sor, İmam Hatip okullarının müfredatı nedir? Hiç haberleri yok.

MİLLET CENAZESİNİN ORTADA KALACAĞINDAN KORKUYORDU

Biliyorsunuz İHL'ler ile ilgili ilk adımlar tek parti döneminde atılmıştır. Cenaze namazı kıldırmayı bilecek kadar dini bilgiye sahip kişiler yetiştirilmek isteniyordu. Cenazelerimiz ortada kalıyordu. Onun için cenaze yıkayıcısı yetiştirilsin diye böyle bir adım atıldı. Çünkü bu topraklardaki dini müesseselerin kapılarına kilit vuruldu. Türkiye o hale gelmişti. Milletimiz cenazesinin ortada kalacağından korkuyordu. İHL'lerin açılacağı duyulduğunda ülkemizin dört bir yanında gönül erleri insanları bu okulların inşaasına katkıda bulunmaya davet ediyorlardı. Orta Asya'da böyle insanlara AK Sakal derler. Kazakistan Cumhurbaşkanına sen bizim 'Ak sakalımızsın' dediğimde hoşuna gider.

BU İHANET ŞEBEKESİNE KARŞI UMUDUMUZ SİZSİNİZ

Ülkemizde milletimizin değerlerine karşı iç savaşı tek parti zihniyeti açmışsa, ikincisini de aynı kafaya sahip 28 Şubatçılar yapmıştır. Bu millet kendi küllerinden doğmak suretiyle ayağa kalkmıştır. Öncelikle ben tekrar bu ülkede FETÖ dershaneleri ile okulları ile bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya, bölgemeye gayret edenlere karşı işte siz dimdik ayakta duracaksınız. FETÖ gibi ahlaktan binasip, vatan haini, şu anda da kaçacak delik arayan bütün izleyicileri ile beraber dünyanın değişik yerlerine dağılmış olan bu ihanet şebekelerine karşı siz bizim ümidimizsiniz. "

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23