• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: HDP Meclis'e giremezse masada yer alamaz

Yeniakit Publisher
2015-01-27 10:36:00 - 2015-01-27 10:57:27
Erdoğan: HDP Meclis'e giremezse masada yer alamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’nin seçime parti olarak girip barajı geçememesi halinde çözüm sürecinde muhatap olma imkanını kaybedeceği mesajı verdi. Erdoğan, “Çözüm sürecinin akamete uğrayıp uğramamasına millet karar verir. Meclis’te başka dışında olduğu zaman muhatap olmak başkadır. Biz parlamento dışındayız ama yine masada oluruz diye şart koşamazlar” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika Gezisi sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

"Selahattin Demirtaş’ın “baraj nedeni ile “Meclis’e giremezsek çözüm süreci için iyi olmaz, gerisini devlet düşünsün” diyor, bu konuda konuda düşünceleriniz neler" sorusuna Erdoğan şöyle cevapladı:

"Bir siyasi partinin eş başkanı durumunda olan bir kişinin bu tür bir açıklama yapmasının hiçbir siyasi edebe sığması mümkün değildir. Böyle bir yaklaşım tarzı olamaz. Cözüm sürecinin akamete uğrayıp uğramamasının kararını sen mi vereceksin! Çözüm sürecinin akamete uğrayıp uğramayacağının kararını millet verecektir. Eğer seni yüzde 10’un altında bırakacaksa millet ne demiştir; “Çözüm sürecinden memnunuz, siz yolunuza aynı kararlılıkla devam edin.” Ben bu sonuçtan bunu anlarım."

"HDP seçime parti olarak girer, barajı aşamazsa siyasi muhatap olma imkanını kaybetmiş olur mu?" sorusuna ise Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle cevap verdi:

"Parlamento’da olduğu zaman siyasette muhatap olmak başkadır, Parlamento dışında olduğu zaman muhatap olmak başkadır. Hükümet STK’larla görüşmeler yapıyor değil mi? Onların da varsa bir STK’sı, istediği zaman davet edip görüşebilir. Hiçbir zaman da kalkıp “Biz Parlamento dışındayız ama istediğimiz zaman yine masada oluruz” diye bir şart da koşamazlar. Çünkü STK’ların yapısında bu olamaz, STK’ların kanaatlerinden istifade etme hakkı hükümete aittir. Gerektiğinde bu görüşmeleri yapabilir."

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23