• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan Ekvator Ginesi’nde

Yeniakit Publisher
2014-11-21 08:43:00 - 2014-11-21 08:35:17
Erdoğan Ekvator Ginesi’nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir’de Osmanlı’nın yaptığı ancak Fransız işgali döneminde kiliseye dönüştürülen ve şu an TİKA’nın restore ettiği Keçiova Camii’ni ziyaret etti. Erdoğan daha sonra Ekvator Ginesi’ne gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cezayir ziyareti renkli görüntülere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile beraberlerindeki isimler, şu an TİKA tarafından restore edilen Keçiova Camii’ni ziyaret etti. Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılan Keçiova Camii, Fransız işgali döneminde kiliseye dönüştürülmüştü. Camiyi gezdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, Türkiye ile Cezayir dostluğunun çok eskilere dayandığını vurguladı. Erdoğan, TİKA’nın aslına uygun olarak restore edeceği Keçiova Camii’nin kültürel birlikteliğin en önemli eseri olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı sıfatıyla Afrika kıtasına ilk ziyaretini Cezayir’e yaptığını hatırlatan Erdoğan, ülkenin ciddi bir değişim içinde olduğunu vurguladı. Cezayir’deki temaslarını tamamlayan Erdoğan ile beraberindeki kalabalık heyet, Ekvator Ginesi’ne geçti. 

“KIYMETLİ DOSTUM BUTEFLİKA” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki akşam ise katıldığı Türk-Cezayir İş Forumu toplantısında bir konuşma yaptı. “Kıymetli dostum” diye hitap ettiği Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’ya daveti için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erdoğan, hastalığı nedeniyle mevkidaşına Allah’tan acil şifa diledi. Buteflika’nın liderliğinde istikrarlı ve sağlıklı bir büyüme eğilimine giren Cezayir’in, huzur ve güven içinde “Kuzey Afrika’nın parlayan yıldızı”olduğunu görmekten en az Cezayirliler kadar heyecan duyduğunu söyleyen Erdoğan, “Tarihleri, değerleri, halkları ve devletleri birbirine bu kadar yakın iki ülkenin ekonomik alanda birbirine mesafeli durmasına asla rıza gösteremeyiz” değerlendirmesinde bulundu. 

KATİL İSRAİL’İN MESCİD-İ AKSA SALDIRISI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör devleti İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı barbarca saldırıyı, hep birlikte üzülerek yaşadık. ‘Bize ne?’ deme lüksümüz var mı? ‘Filistin’in meselesi, bizi ilgilendirmez’ deme imkanımız var mı? O saldırı Türkiye’ye yapılmış bir saldırıdır. Cezayir’e yapılmış bir saldırıdır. Çünkü, Mescid-i Aksa, Filistinlilerin değil, hepimizin ortak mescidi, hepimizin en kutsal ortak mekanlarından biri. Kendi mescidlerimize, camilerimize kirli postallarla girmek ne ise, Mescid-i Aksa’ya girmek aynen odur.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İSLÂM DÜNYASININ SORUNLARINI GÖRÜŞTÜLER

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika’nın görüşmelerinde, Irak’ın toprak bütünlüğü ile Filistinliler arasındaki ulusal uzlaşının perçinlenmesinin önemini vurguladıkları, Libya konusunda ise her türlü dış müdahaleye karşı olduklarını belirttikleri kaydedildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EKVATOR GİNESİ'NDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir’deki resmi ziyaretini tamamlayarak, ‘’2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’’ne katılmak üzere Ekvator Ginesi’ne gitti. Erdoğan ve beraberindeki heyet akşam saatlerinde Gine’ye ulaştı.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23