• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Biz de AB’yi referanduma götürürüz

Yeniakit Publisher
2016-06-23 07:27:00 - 2016-06-23 07:21:37
Erdoğan: Biz de AB’yi referanduma götürürüz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi’nde katıldığı mezuniyet töreninde öğrencilere hitap etti: “Sizler Türkiye’nin 2053 ve 2071 vizyonunu şekillendirecek nesilsiniz. Benim gözümde sizler Asım’ın neslisiniz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye karşı tutumunu eleştirdi. “Türkiye’yi Müslüman bir ülke olduğu için mi almak istemiyorsunuz?” şeklinde konuşan Erdoğan, “Biz de milletimize sorarız. AB’ye üyeliğe devam mı, tamam mı, ona göre yönümüzü belirleriz” şeklinde konuştu. 

İngiltere ve Avrupa Birliği yöneticilerine tepki gösteren Erdoğan, şöyle devam etti: “Ey Avrupa Birliği, siz bizi halkının büyük bir çoğunluğu Müslüman olduğu için kabul etmiyorsunuz. Evet. Bunun aksini ispat edemezsiniz ve bunu Fransa’nın eski dışişleri bakanlarından bir tanesi bana zaten açık açık söyledi. Sayın Davutoğlu da yanımda, üçlü olarak görüşüyoruz ve açık açık söyledi. ‘Sizi almazlar’ dedi ‘Avrupa Birliği’ne, boşuna uğraşıyorsunuz’. ‘Niye?’ dedim, ‘Müslümansınız’ dedi.”

YENİ BİLDİRİYE İMZA ATAN AKADEMİSYENLERE TEPKİ

Terör destekçisi Özgür Gündem gazetesi için bildiri yayınlayan akademisyenleri de eleştirin Erdoğan, şunları söyledi: “Dün yine birileri güya bize ihtar vermek için bildiri yayınlamışlar. Bakıyorsunuz, kendi milletine söven sözde profesörü, terör örgütüne militanlık eden sözde akademisyenleri, gazetecileri savunuyorlar. Ben buradaki profesörlerimizi, doçentlerimizi, hocalarımı tenzih ederim ama içimizdeki, çuvalın içindeki çürükleri de herhalde görmeyi, onları ifade etmeyi zannediyorum hakkımız olarak görebiliriz. Paralel ihanet çetesinin pençesindeki üniversitelere kayyum atanmasına karşı çıkıyorlar, üniversitelerle yetinmeyip liseleri kaşıyorlar. Orayı halledemediler, şimdi liselere indiler. Hem ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı’na her türlü hakareti edeceksiniz hem de korkudan bahsedeceksiniz. Bunlar kendi şerleriyle, kendi şirretlikleriyle, kendi karanlık ilişkileriyle milleti korkutmaya çalışıyorlar. Kendilerine buradan diyorum ki boş atıp dolu tuttuğunuz günler geride kaldı. Artık bu milletin size de, söylediklerinize de, yayınladığınız bildirilere de itibarı yoktur. Milletle, milletin değerleriyle, tarihiyle, kültürüyle ve milletin temsilcileriyle kavga etmekten vazgeçmezseniz kendi çirkinliğinizin içinde boğulup gideceksiniz.”

MİLLETİ KÜÇÜMSEMEYECEKSİN SAYGI DUYACAKSIN 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Erol Evgin’i de eleştiren  Cumhurbaşkanı, “Çıkmış bir tanesi kalkıyor diyor ki, ‘Bu muhtarların seçilmesini yanlış buluyorum, herkesin oyu geçerli olmamalıdır.’ Milletin içinde de böyle tefrike gidenler var. Bunlar ne cins adamlar. Sen sanatçı olsan ne olur, profesör olsan ne olur, doçent olsan ne olur? Önce millete saygı duyacaksın, saygı, bu milletin hiçbirini küçümseyemezsin” dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23