• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Afrika'yı 3-5 teröriste bırakmayız!

Yeniakit Publisher
2015-01-27 11:11:00 -
Erdoğan: Afrika'yı 3-5 teröriste bırakmayız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika Gezisi dönüşü sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Somali ziyaretinden önce Mogadişu'da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Somali'nin başkenti Mogadişu'da gerçekleştirilen saldırı hakkında konuştu.

- Siz Mogadişu’ya gitmeden önce bir bombalı saldırı oldu… Burada üçüncü bir devletten bahsediliyor…

Bizim bu gidişimize yönelik böyle bir eylemin önceden tasarlanmış olması veya yapılmış olması tahminlerimin dışında bir şey. Ben ülkemde terörün en yoğun olduğu zamanlarda ülkenin her yerine gittik. Bu gidişleri sürdürdük, yine sürdüreceğiz. Bu insanlar da bizim, üç beş teröristten dolayı oraları bırakacak değiliz. İnanıyorum ki bir gün hepsi doğruyu görecekler.

- Mogadişu’daki size yönelik. Neden böyle bir örgüt sizi hedef alıyor?

O şekilde düşünmek istemiyorum. Velev ki öyle bir düşünce varsa, bunun insani, vicdani, İslami bakış açısıyla ilgisi yok. Biz niçin gidiyoruz Somali’ye?  Somali halkına verdiğimiz hizmetlerin açılışlarını yapmak üzere gidiyoruz. Bundan sonra da yapacağımız yatırımların müjdesini vermek için gidiyoruz. Eğer bu insanlar Somali’yi seviyorsa, Somali halkını seviyorsa, bizim gelişimize tam aksine çok daha olumlu yaklaşmaları lazım. Bizim buradaki tavrımız, buradaki duruşumuz inanıyorum ki hem Somali halkına hem de onlara ciddi birer mesaj olmuştur. Sokak aralarını filan gördüyseniz, ister istemez Somali yönetimi de çok ciddi tedbirler aldı. Cumhurbaşkanı da onu söylüyor; ‘Ben böyle bir sorumluluğu taşıyamam. Bundan dolayı alınması gereken tedbirleri en ciddi şekilde aldık. Yoksa şu anda 1 milyon insan sokaklara dökülür, hastaneye kadar sizinle beraber yürürdü. Burada size karşı böylesine büyük muhabbet var’ diyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23