• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan açıkladı: Artık orada zorunlu askerlik bitti!

Yeniakit Publisher
2016-07-30 23:24:00 - 2016-07-30 23:31:19
Erdoğan açıkladı: Artık orada zorunlu askerlik bitti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, jandarmanın yeni yapısını anlatırken, jandarmaya artık er ve erbaş alınmayacağını söyledi.

 ATV - A Haber canlı yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK, Jandarma ve askeri okullarda yapılacak reformlara dair detayları açıkladı.

Erdoğan şunları söyledi:

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KURULACAK

Askeri okullar kapatılacak. Askeri okulların kapatılmasıyla birlikte tüm okullardan, liseler, mesleki okullardan rahatlıkla Harp Okullarına giriş olacak. Fakat Harp Okullarının üzerinde bir çatı oluşacak. Milli Savunma Üniversitesi kurulacak. Milli Savunma Üniversitesinin altında Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu, Deniz olacak. Bütün bunlarla beraber bir şey daha olacak. Kurmay, kıdem bunların hepsi gidiyor. Peki ne olacak Kara, hava, deniz, buralarda okuyanların hepsi lisans öğrencisi. Lisansüstü, kurmaylık yerine geçmiş olacak.

JANDARMAYA ER VE ERBAŞ ALINMAYACAK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Jandarma'ya artık er ve erbaş alınmayacak, Jandarma tamamen profesyonelleşecek. İhtiyaç olduğunda uzman er-erbaş alacak.

Jandarma Akademisi kurulacak. Bu akademi, ciddi bir eleman yetiştirme merkezi haline gelmiş olacak. Bu süreçte bir başka adım ise bütün askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına bağlanacak. Sağlık Bakanlığı, buranın işletmesini ve yönetimini tamamen kendisi ele alacak."

TERSANELER MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NA BAĞLANACAK

Tersaneler, hepsi aynı şekilde Milli Savunma Bakanlığına bağlanacak. Asker kendi işini yapsın. Tersaneler vesaire bunları biz özel sektör olarak çok daha başarılı bir şekilde yürütme şansına sahip olduğumuz gibi bunu Milli Savunma Bakanlığı aynı zihniyet, aynı kabiliyetle çok daha başarılı bir şekilde yapar ve dört senede, beş senede bir fırkateyn üreteceğiniz yerde bunu gelir iki senede, iki buçuk senede üretirsiniz.

GENELKURMAY VE MİT CUMHURBAŞKANI'NA BAĞLANACAK

Kuvvet komutanlıklarının hepsi Milli Savunma Bakanımıza bağlanacak. Bakanlığa değil, Milli Savunma Bakanımıza kuvvet komutanlarımız bağlanacak. Bu arada şu anda muhalefetteki siyasi partilerin liderleriyle de görüşmeler yapılıyor veya yapılacak, onlarla da küçük anayasa paketi eğer gerçekleştirilebilirse, Genelkurmay Başkanı, MİT, bunlar da Cumhurbaşkanına bağlanacak. Böyle bir adımı atacağız.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23