• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Erbakan ölsün’ diye de beddua etmiş

Yeniakit Publisher
2015-03-01 08:07:00 - 2015-03-01 08:51:41
‘Erbakan ölsün’ diye de beddua etmiş

Paralel yapının deşifre olması ve ihanet şebekesine yönelik operasyonların başlaması üzerine devlete-millete beddualar yağdıran Fetullah Gülen’in, Necmettin Erbakan için de beddua ettiği ortaya çıktı.

İSMAİL UĞUR / ANKARA - Paralel çetenin 28 Şubat darbesindeki rolünü o dönem cemaatin önde gelen isimlerinden Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Keleş, Yeni Akit’e anlattı. Keleş, “Paralel yapı 28 Şubat sürecinden çok önceleri kendisini o lanetli günlere hazırladı ve günü geldiğinde kendisine biçilen rolü hiç acemilik çekmeden gayet başarılı bir şekilde oynadı. Bu yapı hiçbir zaman merhum Erbakan’ı da, Milli Görüş hareketini de sevmedi, sevemedi” diye konuştu.

“BİZ BU DERGİYİ, ERBAKAN’I KAPAK YAPIN DİYE Mİ ÇIKARIYORUZ”

Paralel yapılanmanın 28 Şubat darbesinde önemli roller üstlendiğine dikkat çeken Keleş, “Seçimden hemen sonraki hafta Aksiyon dergisi, Türkiye seçim haritası ve Erbakan hocanın resmini kapak yaparak çıkmıştı. Gülen, toplantıya elinde Aksiyon dergisiyle girdi. Sorumlu arkadaşımıza doğru yöneldi, Aksiyon dergisini yüzüne fırlattı ve şöyle dedi: ‘Bir daha bu dergiyi çıkarmayın! Biz bu dergiyi Erbakan hocayı kapak yapın diye mi çıkarıyoruz. Bu dergiyi eline almış bir paşa, akşam bana neler saydı döktü haberiniz var mı?’ dedi” diye konuştu.

GÜLEN’DEN “ERBAKAN ALEYHİNE ÇALIŞIN” EMRİ

O gün Gülen’in söylediklerini kelimesi kelimesine hatırladığını belirten Keleş şunları söyledi: “Kanım donmuştu ve kendi kendime ‘yok artık’ demiştim. O tarihten itibaren hem dergilere hem de Zaman Gazetesi’ne ‘hükümet aleyhine çalışmalara başlayın’ emrini verdi. O tarihten itibaren çıkan gazetelere ve dergilere bakılırsa, bu emrin nasıl yerine getirildiği çok net olarak görülecektir. Hatta Erbakan hükümetinin istifa etmesinden hemen sonraki günün manşetine bakın, ben hâlâ hatırlıyorum: ‘Hayırlı Olsun’ idi.”

DARBECİLERLE BİR OLUP ERBAKAN’I DÜŞÜRMEK İÇİN ÇALIŞTI

Merhum Erbakan’ın darbecilere direndiği günlerde Zaman Gazetesi’nde yapılan bir yayın toplantısında konuşulanları aktaran Keleş, “Zaman Gazetesi hükümeti düşürmek için var gücüyle bastırıyor hükümet ise direniyordu. Beşinci kattaki toplantı salonuna girdi, çok gergindi. Gündem maddelerine geçmeden konuyu hükümet meselesine getirdi. Arkasından da şöyle söyledi: “Eğer bir hükümeti düşüremiyorsa bu gazeteyi çıkarmayalım daha iyi…” 28 Şubat tamgaz devam ediyor, kendisi de televizyonlarda Erbakan hoca aleyhinde konuşup, ‘yapamıyor bıraksın’ diyordu” şeklinde konuştu.

EMEKLİ ASKERLERİ BOL MAAŞLA İŞE ALDI

1996 yılından itibaren cemaatin tüm okul, dershane ve diğer kurumlarında görev yapan kadın çalışanlarının başını açtırdığını dile getiren Keleş, Emniyet içindeki tüm rütbeli memurlar eşlerinin başlarını açtırdılar. O yıllarda evlenenlere başı açıklarla evlenmesi söylendi. Ne kadar emekli asker varsa hepsine okullarda ve dershanelerde bol maaşlı görevler verildi. Güya bu askerler ile hizmet korunmuş oluyordu” dedi.

“ERBAKAN’DAN UZAK OLDUĞUMUZU ASKERLERE ANLATIN”

Keleş, Gülen’in 28 Şubat sürecinde cemaat imamlarıyla yaptığı bir toplantıyı da şöyle aktardı: “Toplantının birinde tüm Türkiye’deki vilayet imamlarına ve bölge imamlarına, görev yaptıkları yerlerdeki garnizon komutanlarını ve valileri ziyarete gitmeleri ve onlara hizmet olarak askerlerin yanında ve emrinde olduğumuzu, en az onlar kadar Erbakan ve onun gibi İslamcılardan uzak olduğumuzu bildirmemiz söylendi. Ben birkaç yıldır zaten bu tür yaklaşımlar nedeniyle bu konulara eleştirel baktığım için dışlanıyordum.”

BEDDUACI GÜLEN, ERBAKAN’A DA BEDDUA ETMİŞ

Gülen’in Erdoğan’a yaptığı bedduanın ilk olmadığına dikkat çeken Keleş, “Ben bir Ramazan ayında Bandırma’da himmet toplantısında konuşma yapıyordum. İstanbul’da asıl mesleği avukatlık olan ama himmet toplantılarında cemaati coşturma simsarlığı yapan bir zat, toplantıdan sonra ben odama çekilince geldi ve bana ‘Hocam sana bir müjdem var. Dün gece Hocaefendi Erbakan’a öyle bir beddua yaptı, bizler de öyle bir âmin dedik ki, gözyaşları sel oldu aktı. Duadan sonra bize döndü ve ‘Hadi bakalım bir haftaya kalmaz hocayı gömeriz ve Fatiha’sını okuruz’ dedi. Hocam inşallah ülke bu adamdan kurtulacak, en fazla bir haftası var” dediğini aktardı.

GÜLEN, ERBAKAN’I HİÇ SEVMEZDİ

Fethullah Gülen’in en yakınında bulunmuş isimlerden olan Latif Erdoğan da, Fethullah Gülen’in Erbakan’ı sevmediğini belirterek, “Merhum Erbakan’ın kendisini rakip olarak gördüğünü söylerdi hep. Erbakan’ın hizmet camiasının aleyhine çalıştığını söyler ve sert eleştiriler yapardı” dedi.

BİR HAFTAYA KALMAZ HOCA’YI GÖMERİZ!

28 Şubat sürecinde cemaatin Balıkesir Bölge İmamı olan Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Keleş Gülen yapılanmasının Erbakan’ı ve Milli Görüş Hareketini sevmediğini ifade ederek, bir toplantıda Gülen’in, Erbakan Hoca’ya beddua ettiğini ve ardından “Hadi bakalım bir haftaya kalmaz Hoca’yı gömeriz ve Fatiha’sını okuruz. Ülke bu adamdan kurtulacak” dediğini ifade etti.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23