• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Enver Yılmaz: Damarlı’daki olay kontrol altında

Yeniakit Publisher
2016-08-23 18:00:00 -
Enver Yılmaz: Damarlı’daki olay kontrol altında

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun Gölköy ilçesi Damarlı Mahallesi’nde Doğu ve Güneydoğulu fındık işçileri ile yöre halkı arasında yaşanan gerginliğin kontrol altına alındığını açıkladı.

Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, dün geceden itibaren olayı yakından takip ettiklerini belirtti. Yılmaz, “Damarlı’daki olay üzücü bir olaydır. Dün geceden itibaren takip ettik. Şu an itibariyle süreç kontrol altındadır. Bireysel bir konu olarak adlandırılıp büyümemesi hususunda hemşerilerimizi suluhiyete davet ediyoruz. Allah’tan fındık mevsiminin son aşamasındayız. Mevsim başı olsaydı kontrolü mümkün olamayacak bir olaydı. Süreci kontrol altına aldık. Devlet ve adli birimler olaya el koydu” dedi.

"Av ve avcı kıyafetleriyle dolaşmayın"

Yılmaz, Mesudiye’nin Topçam bölgesi ve Gölköy’ün kırsal alanında yaşanan terör olayları ve çatışmalarda ilginç bir konuya dikkat çekti. Vatandaşlardan yörede avcı kıyafeti ile dolaşmamalarını isteyen Yılmaz, “Gölköy’deki çatışma öncesinde görülen teröristler asker kamuflajını andıran kıyafetler giymişti. Polis ve jandarma da operasyon sırasında acaba avcı mı, yerel köylü mü, PKK’lı mı diye tereddüt etti. 1 saniyelik tereddüt ile kaçmayı başardılar. O sırada polis ve jandarmada bunların PKK’lı olduğuna dair bir kanaat olsa onlar o gün o çatışmada öldürülecekti. O yüzden vatandaşlarımız av ve avcı kıyafetleriyle dolaşmasınlar” diye konuştu.

"Bölgeye takviye güç geliyor"

Yılmaz, bölgedeki mevcut jandarma komando ve özel harekat personelinin artırılması ve takviye güç gönderilmesi konusunda bakanlıktan talepte bulunulduğunu da kaydederek, “Talep kabul edildi. Takviye güç bugün yarın her an gelebilir. Bir terörist öldürüldü, inanıyorum ki kalanlarında takviye gücün gelmesiyle birlikte yakalanacağına inanıyoruz. Devletimiz süreci en üst düzeyde takip ediyor” açıklamasında bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23