• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

En iyi olduğumuz alanları dünyaya gösterelim

Yeniakit Publisher
2014-10-26 08:30:00 - 2014-10-25 21:47:05
En iyi olduğumuz alanları dünyaya gösterelim

Dünyanın inanılmaz bir değişim ve inanılmaz bir ekonomik gelişme ile yoluna devam ettiğini vurgulayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Ekonomik, bilim ve kültür savaşı, bütün cihazlar ve bütün yöntemler kullanılarak yapılıyor. Biz de buna ayak uydurmalıyız” dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk film sektörünün dünyada çok farklı başarılara imza attığını söyledi.

Zeybekci, “Dünya Sinema ve TV Endüstrisinde Yükselen Değer Türkiye” panelinin açılışında yaptığı konuşmada, Türk film sektörünün dünyada çok farklı başarılara imza attığını bildirdi.

Artık insanlığın tüm bilgiyi bir kez daha üretme kapasitesine ulaştığını aktaran Zeybekci, “İnanılmaz bir iletişim çağı, inanılmaz bir bilgi çağındayız” dedi.

Dünyanın inanılmaz bir değişim yaşadığını ve inanılmaz bir ekonomik gelişme ile yoluna devam ettiğini vurgulayan Zeybekci, “Bugün dünyadaki ekonomik, bilim ve kültür savaşı; bütün alanlar, bütün cihazlar ve bütün yöntemler kullanılarak yapılıyor. Biz de Türkiyenin en iyi olduğu alanları dünyaya göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Dünyada başka bir gayret olduğunu, bunun da tüketim alışkanlıklarını belirlemek olduğunu vurgulayan Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HAMMADDE ZENGİNİYİZ

“İnsanların hangi kahveyi içeceği, hangi müziği seveceği, hangi tarz giyinmeye başlayacağı, kullandıkları ev tekstillerinin üzerindeki resimlerin ve kahramanların nasıl olacağı, insanların hangi starlara ve yıldızları belirleneceği vs. bunların artık hepsi algı operasyonu ile yapılıyor. Türkiye maalesef bunların her iki tarafında da etkin değil. Türkiye ham madde zengini bir ülke değil.”

FİLMLERİMİZLE SEVİNİYORUZ

Bakan Zeybekci, Dubai’ye ve Bakü’ye, Kosova’ya gittikleri zaman Türk filmlerinin, Türk müziğinin ve Türk modasının artık etkin olmaya başladığını büyük bir sevinçle görmeye başladıklarını söyledi. Dubai’deki bilboardlarda gördükleri şeyin kendisini çok sevindirdiğini belirten Zeybekci, o bilboardlarda Türk starlarının boy boy yer aldığını dile getirdi.

Film sanayisine hangi tür imkanlar sağladıklarını anlatamadıklarını söyleyen Zeybekci, bu toplantıyı bundan dolayı tertip etme kararı aldıklarını, ABD’de pasaport kontrolündeki polisin bir Türk vatandaşına bir Türk dizisi için “Şuradan sonra ne oldu?” diye sorduğunu aktardı.

HABERLEŞME DEĞİŞTİ

Haberleşmenin, iletişimin çok başka boyutlara geldiğinin altını çizen Zeybekci, “Seçim kampanyaları sırasında arkadaşlarıma şunu söylerdim; Türkiye’de 55-60 milyon civarında seçmen var. Şundan emin olun ki, seçmenlerin hepsi gece bir araya geliyor ve konuşuyorlar ve öyle bir karar veriyorlar ki, inanılmaz bir terazi ile inanılmaz bir ayar ile karar veriyorlar ve bir gecede baştan sona aynı bilgi ve aynı fikirle etkileniyor. 1980-1982 seçim kampanyasında Kenan Evren’in oyların MDP’ye gitmesini talimat veren konuşması ve oyların tamamen talimatın tersine kullanıldığı aşikardır” diye konuştu.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de, Türkiye’nin ABD’den sonra dünyaya en fazla dizi ihraç eden ülke konumunda olduğunu söyledi ve “Kültür ürünleri ihracatımızı 2023 yılında 2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23