• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

En çok kullanılan 10 kamera

Yeniakit Publisher
2016-04-30 09:03:00 -
En çok kullanılan 10 kamera

Film çekimlerinde sinemacıların,kısa filmcilerin,reklamcıların,belgeselcilerin,diziler çekenlerin seçtikleri kamera modelleri değişti. Hiç hayatımızda yokken tuhaf tuhaf kameralar ile tanıştık. Gitti o negatif kameralar geldi artık yeni 4K Pro kameralar. Tabi ki bütçeler de çok farklılaştı. Eskiden film makaraları derdi varken simdik ise 4k derdi çıktı ortaya.

Artık 4k kameraların yüzüne bakılmaz oldu.Bazı 4k kameraların fiyatları halen düşük. Satın almak isteyenlerin bu yazımızı mutlaka okumaları ve incemeleri gerekir. Bir çuval dolusu paranızı gidip yanlış kameradan yana kullanmak istemezsiniz heralde. Kameraların özelliklerini bilmeden öğrenmeden kesinlikle kamera almayın. Yok bu 4K değil yok bu raw mı çekiyor sadece diye ortada dolaşır durursunuz.Neyse iyi okumalar sonra da hayyamın yolunu tutun!!

1- Sony NEXFS700 RH 4K

Stop Motion Sevenler İçin Hem iyi Hemde Ucuz.

NEX-FS700RH; üstün 4K Super 35 mm CMOS sensör, süper ağır çekim özelliği ve değiştirilebilir E yuvalı lens sistemiyle rakipsiz esneklik ve yaratıcı ifade imkanı sunan bir NXCAM video kameradır. NEX-FS700RH, Optical SteadyShot™ görüntü sabitleme sistemine sahip olan SELP18200 (E 18–200 mm F3,5–6,3 OSS) 11x yakınlaştırmalı E Yuvalı lens ile birlikte verilir.

-Birinci Sınıf Prodüksiyon İşlevselciliği
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Müşteri geri bildirimleri dikkate alınarak tasarlanan NEX-FS700RH’de 50/60 Hz geçişi, dahili ND filtreleri, 3G-SDI arabirimi ve geliştirilmiş dış tasarım gibi tanıdık, profesyonel kullanım ve iş akışları sağlayan çeşitli özellikler bulunur.

2-Sony F65 CineAlta

Sony F65, Sony F35 familyasından yeni bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. En önemli niteliği kameranın meşhur Cinealta serisine dayanmasına rağmen RAW (ham) veri kaydedebiliyor oluşu. Sony F65 etiketiyle 65mm’yi örneklediğini söylüyor, özellikle kameranın “gerçek” 4K çözünürlüğü [dolayısıyla algılayıcıları] sayesinde inanılmaz netlik ve ışık duyarlılığında resim verebiliyor.

3-Blackmagic Production Camera 4K

Blackmagic, video kameralarının sınırlı kontrast aralığı, HD çözünürlüklerden öteye geçememeleri, dosya kaydında yoğun sıkıştırma yapmaları, düşük kaliteli lensler kullanmaları ve malzeme verisi yönetimiyle NLE yazılımlarına katılamamaları gibi sorunlarını aşmak için çok küçük bir gövdede film kalitesini verecek bir kamera tasarlamaya karar verdi ve Cinema Camera doğdu.

Çok geniş 13 dinamik aralık durağına, geniş 2.5K sensöre; CinemaDNG RAW, ProRes ve DNxHD dosyaları kaydedecek bantgenişliği sunan bütünleşik SSD kaydediciye, doğrudan malzeme verisi girişi için bütünleşik dokunmatik LCD ekrana, standart jaklı ses konnektörlerine ve soğutmalı sensöre sahip kamera, EF ve ZF Mount lenslerle tam uyumlu.

4-Canon EOS 5D Mark III

6 kare/sn hızda 22 megapiksel görüntüler yakalayabilen ve Full HD filmler çekebilen full frame DSLR fotoğraf makinesi.

EOS 5D Mark III, 61 noktalı otomatik odaklama ve 6 fps sürekli çekim özelliğine sahip 22,3 MP tam kare DSLR fotoğraf makinesidir. Kare hızından sese kadar her şey üzerinde manuel olarak kontrol sağlayarak yüksek kaliteli Full HD filmler çekin.

5-Blackmagic Ursa PL 4K Kamera

Blackmagic URSA 4K Kamera, Dünyanın ilk özelleştirilebilen 4K Dijital Film Kamerası

Özellikler: – 3840×2160 Aktif sensör çözünürlüğü – Kayıpsız sıkıştırılmış Cinema DNG raw kayıt – 12 stop dinamik aralık – PL lenslerle uyumluluk – 10.1″ FullHD ekran – CFast 2.0 karta kayıt – 10bit 4:2:2 12G-SDI çıkış, 3G-SDI downconvert monitör çıkışı Blackmagic URSA, setteki iş akışına devrim niteliğinde bir değişim getirecek dünyanın en son teknoloji kamerasıdır. Hem kalabalık film ekipleri hem de bireysel kullanım için tasarlanmıştır.Blackmagic URSA üzerinde bir kamerada aradığınız her şeyi bulunmaktadır: 10 inç katlanabilir monitör, kişiye göre ayarlanabilen Super 35mm 4K görüntü sensörü, 12G-SDI ve dahili çift RAW ve ProRes kaydedici de dahil.

Sensör ve objektif mountları değiştirilebildiğinden EF Mount veya PL Lens Mount, hatta B4 broadcast Lens Mount’u bile kullanabilirsiniz. Bu şu anlama geliyor: Gelecek zamanda son teknoloji objektifleri aynı kamerada kullanabilirsiniz!

6-Red Epic Kamera

Tam Çözünürlükte saniyede 1-120 kare yakalama kapasitesine sahip 5K sensörlü Epic dijital sinemanın yeni nesil  teknolojisine öncülük etmektedir. Moda fotoğrafçılığından 3D  IMAX  teknolojisine kadar her türlü projelerde kullanabilen Epic 2.2kg ağırlığa indirgenmiş DSLR boyutundadır. HDRx özelliği ile 18 F-stop dinamik aralığı olan mükemmel bir teknolojidir. Red Epic ile az daha fazladır.

7-Arri Alexa

 ilk kez Nisan 2010’da tanıtılan, Alman kamera üreticisi Arri’nin sinema sektörüne yönelik geliştirdiği 35mm formatında film-stilinde dijital kamera modeli. Aktif piksel sayısı 3392×2200 olan kamera 2880×1620 oranında görüntü çözünürlüğüne sahiptir 16:9 oranında ALEV III CMOS sensöre kamera yatayda 3.5k piksele sahiptir. SD kart yuvası kameranın sağ orta alt kısmında yer almaktadır. 4 GB hafızaya kadar birçok SD veSDHC kartı desteklemektedir. Kameranın sağ kısmında 3 inçlik, 400×240 piksel çözünürlüğe sahip bir LCD ekran yer almaktadır. Arkadan aydınlatmalı olan ekranı gün ışığında da kolay bir görüş açısı sağlamaktadır. DC 11-34V model bataryaya sahip olan kamera 2xRS (24V), 1x12V güce sahiptir. Kameranın body ağırlığı 6.26 kg (13.79 lb)dır.

8-Panasonic AG-HPX371 P2 HD Omuz Kamerası

AG-HPX371 P2 HD 10 bitlik 4:2:2 bağımsız kareli tam 1920 x 1080 çözünürlüklü AVC-Intra kayıt yapan, uygun fiyatlı, ikinci kuşak, değiştirilebilir lensli bir kamera.

AG-HPX371 P2 HD gerçek 1920×1080 çözünürlükte görüntüler çekmek için yeni geliştitilen 1/3 inç, Full HD 2.2 Megapiksel U.L.T. (Ultra Luminance Technology) 3 MOS görüntü algılayıcıya sahip. ½ inçlik algılayıcıların hassasiyeti görüntü kalitesine rakip olan bu yeni U.L.T. algılayıcının, F10’da ölçülen hassasiyet değerleri oldukça iyi. Bu yüksek hassasiyet seviyeleri ve görüntü kalitesi, her ikisi de düşük gürültülü analog sinyal işleme teknolojisine dayanan yeni bir yüksek hassasiyetli fotodiyot ve düşük gürültülü piksel transistör ile elde ediliyor. Binişmeli modun özelliklerinden olan hassasiyet seviyeleri ve görüntü üretimi, artık bir 3D uyarlamalı işleme teknolojisi olan P.A.P. (Progressive Advanced Processing) sayesinde progresif modda da mümkün.

9-Canon EOS-1D C

Olağanüstü 4k filmler ve çarpıcı fotoğraflar – tek bir fotoğraf makinesinde

Hem fotoğraf hem de film çekiminde yıldızlaşan çığır açıcı multimedya fotoğraf makinesi EOS-1D C, 4k filmleri ve Canon Log Gamma gibi gelişmiş video işlevlerini yüksek performanslı DSLR gövdesinde bir araya getiriyor.

  10-GoPro HD Hero Black 4K

Hareket kamerası denince akla gelen ilk şirket olan GoPro, yeni kameralarını görücüye çıkardı. GoPro Hero4 Black, GoPro Hero4 Silver ve GoPro Hero adını taşıyan kameralar dış görünümleri itibarıyla birbirlerine benzeseler de, her biri farklı araç, özellik ve aksesuarlarl barındırıyor. Örneğin Hero4 Black ile 4K çekim yapılabilirken, Hero4 Silver dokunmatik bir ekrana sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Giriş seviyesinde konumlanan Hero ise bütçesini sarsmadan GoPro deneyimi yaşamak isteyenlere hitap ediyor. Black ve Silver modellerinde özel olarak hazırlanan Music versiyonları da kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23