• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

En az 90 yıl Türkiye’deyiz

Yeniakit Publisher
2015-08-31 08:07:12 - 2015-08-31 08:07:11
En az 90 yıl Türkiye’deyiz

Türkiye’yi altyapı ve ticaret anlamında gözlemlediklerini ve Ortadoğu’ya açılan bir merkez olarak gördüklerini belirten Votorantim Cimentos CEO’su Dissinger, “Sivas’ta ilk çimento fabrikası 90 yıl önce kurulmuş, bizim de buraya ait geleceğe dönük planlarımız bu süreden daha kısa olmayacak” ifadesini kullandı.

Brezilya merkezli Votorantim Cimentos şirketi CEO’su Walter Dissinger, Sivas’a kuracakları 140 milyon avro değerindeki yeni çimento fabrikasının uzun vadeli Türkiye planlarının bir başlangıcı olduğunu belirterek, “Yakın gelecekte Türkiye’de daha çok büyüyeceğiz. Türkiye’yi altyapı ve ticaret anlamında gözlemliyor ayrıca Ortadoğu’ya açılan bir merkez olarak görüyoruz” dedi.

SİVAS BİZİM İÇİN STRATEJİK

Şirketin Sivas’ta gerçekleştirdiği temel atma töreni sonrasında değerlendirmelerde bulunan Dissinger, Sivas’ın yatırımları için stratejik bir anlam taşıdığını, Türkiye’nin geleceğine ve ekonomik büyümesine güven duyduklarını vurgulayarak, büyüme potansiyelinin devam edeceğine inandığını belirtti.

Kurulacak yeni fabrikanın verimlilik ve üstün teknoloji kullanımı açısından sektöre yenilik getireceğini ifade eden Dissinger, konuşmasını şöyle sürdürdü:

BURASI İNŞAATIN ADETA BİR ÜSSÜ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Getireceğimiz yenilikler teknoloji ile sınırlı değil. Aslında bu tamamen piyasaya nasıl açıldığımız, müşteri memnuniyetini nasıl sağladığımızla da ilgili. Türkiye’de altyapı ve konut sektöründe ciddi bir büyüme ve potansiyel görüyoruz. Burada emlakçılık da inşaat sektörünü canlı tutan en önemli alanlardan. Bunlar bizim yatırım yapmamızı sağlayan asıl sebepler. Yatırım açısından bazen hızlı bazen yavaş büyüme gösterdiğiniz dönemler olabilir. Sivas’ta ilk çimento fabrikası 90 yıl önce kurulmuş, bizim de buraya ait geleceğe dönük planlarımız bu süreden daha kısa olmayacaktır.”

Türkiye’deki büyümelerinin ekonomik verilerle doğrudan orantılı olduğuna işaret eden Dissinger, “Yakında Türkiye’de daha çok büyüyeceğiz. Mevcut fabrikalarımızı daha da genişleteceğiz. Türkiye’yi altyapı ve ticaret anlamında gözlemliyor ayrıca Ortadoğu’ya açılan bir merkez olarak görüyoruz” dedi.

AKDENİZ'İ İKİNCİ BÜYÜME ALANI OLARAK BELİRLEDİK

Votorantim Cimentos şirketi CEO’su Walter Dissinger (solda) ile Votorantim Cimentos’un Türkiye CEO’su Mustafa Şefik Tüzün şirketin Türkiye ile ilgili operasyonları hakkında bilgi verdiler. Pazardaki konumlarını korumak ve güçlenmek için Sivas yatırımını çok ciddiye aldıklarına vurgu yapan Tüzün, “Türkiye büyüyor, Türkiye’yle beraber inşaat sektörü büyüyor. Votorantim Cimentos Türkiye ile çok yakından ilgileniyor” dedi. Tüzün, Votorantim Cimentos’un büyümeyi düşündüğü alanlardan birinin de Akdeniz bölgesi olduğu bilgisini paylaştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23