• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

En acı çekiliş

Yeniakit Publisher
2016-10-22 18:24:00 -
En acı çekiliş

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin yakınları için yaptırılan konutlar, çekilen kura ile sahiplerini buldu.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin yakınları için yaptırılan konutlar, çekilen kura ile sahiplerini buldu.

Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihindeki maden faciasında şehit olanların aileleri için Doğuş Holding tarafından Turgutalp Altıntepe Mevkii'nde yaptırılan konutların sahiplerinin belirlenmesi için Soma Gündüz Beder Kültür Salonu'nda kura çekildi. 3+1 ve 118 metrekarelik 301 konutun kura çekimi için düzenlenen törene Soma 2'nci Noteri Kemal Soybakır, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden Ayla Üsttemur ve Güray Karakaya ile faciada ölen madenci eşleri ve yakınları katıldı. Maden faciasında ölen madencilerin adları okunarak mirasçıların isimleri Noter yetkilileri tarafından kayıt altına alındı. Soma 2'nci Noteri Kemal Soybakır önce madenci adlarının bulunduğu havuzdan, ardından konutların numaralarına ait topların bulunduğu havuzdan birer top çekerek eşleştirdi.

"BİR DAHA BU ACILAR YAŞANMASIN"

Maden faciasında ölen 301 madenciden biri olan Zabit Ataş'ın babası Muzaffer Ataş "Bizim yaşadığımız acıyı Allah kimseye yaşatmasın. Vaatler yerine geldi, ama içimiz rahat değil. Ne olacağımız yarına kadar belli değil. Soma faciası gibi Ermenek'te de oldu bu tür olaylar. Bir daha bu acılar yaşanmasın" dedi.

Ali Yüksel'in eşi 2 çocuk annesi Ergül Yüksel ise, "Birçok söz verildi ve birçoğunun arkasında duruldu. Yaklaşık iki senedir binaların yapımı için uğraşıyorlar. Doğuş Holding'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Doğuş Grubu'nun yaptığı konutların bulunduğu alanda ilkokul, ortaokul ile anasınıfının yer aldığı 32 derslikli bir okul ve bir de cami yer alıyor. Konutların kullanım için son aşamada olduğu bildirilirken telefon hatları ve kanalizasyon çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23