• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emlak devinde sürpriz birleşme kararı

Yeniakit Publisher
2017-10-09 11:02:00 - 2017-10-09 11:11:25
Emlak devinde sürpriz birleşme kararı

Sinpaş Holding bünyesinde bulunan 2 ayrı şirket birleşme kararı aldı.

Sinpaş grubu kurulduğu 1974 yılından bugüne kadar, 43 yıldır konut sektöründeki liderliğini sürdürmektedir. Türkiye’de nitelikli markalı konutun lider markası her geçen yıl konut alıcısının güvenini de kazanarak büyüyor.

Sinpaş grubunun gayrı menkul alanındaki yatırımları İstanbul ile de sınırlı kalmayarak İstanbul’un yanında Ankara, Bursa, Denizli, Gaziantep, Marmaris, Frankfurt (Almanya), Riyad (Suudi Arabistan) eklenmiştir.

2007 yılında Sinpaş gayrı menkul yatırım ortaklığı A.Ş kuruldu ve Borsa İstanbul’da halka arz edildi halen hisseleri borsada işlem görmektedir. Sinpaş Yapı ise o tarihten bugüne portföyündeki gayrı menkul hisseleri ve Sinpaş GYO’nun ilgi alanına girmeyen alanlarda gayrı menkul geliştirerek büyüdü.

Grup içinde Sinpaş markalı iki şirket gayrı menkul geliştirmekte. İki ayrı organizasyon şeması iki ayrı marka stratejisi, iki ayrı genel gider yükü, ikiye ayrılmış yatırım bütçesi gibi verimlilik adına sorgulanabilecek sorgulanacak unsurlar taşıyordu. Gelişen-değişen dünya ölçek ekonomisini büyük ölçüde kullanarak daha az genel gider, daha verimli reklam pazarlama ve satış ortamının sağlanması için de en nihayet Sinpaş markalı iki şirketin daha öz kaynakla borsada yer alması için güçlerini birleştirme kararı alınmıştır.

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Ahmet Çelik “Grubumuzun Sinpaş markalı iki şirketi Sinpaş Gayrı Menkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ile Sinpaş Yapı Endüstrisi A.Ş’nin Sinpaş GYO bünyesinde birleştirilmesine, birleşme için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ya başvurulmasına karar verilmiştir. Bu kararımızdan öncelikle borsada hisselerimize yatırım yapan ortaklarımızın karlı çıkmasını da hedefliyoruz. Bu birleşmenin sektörümüze, hissedarlarımıza, ülkemize hayırlı olmasını” diledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gayrı menkul sektörünün gelişmesine ve prestij sağlamasına katkı sağlayan öncü firmalardan biri olmaktan gurur duyan Sinpaş, yeni yapılanmasıyla da Türkiye’ye değer katacak yeni projeler üretmeye devam edecektir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23