• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emine Ayna’dan tehdit gibi açıklama

Yeniakit Publisher
2014-12-19 16:31:00 -
Emine Ayna’dan tehdit gibi açıklama

Demoktik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Emine Ayna, "Türkiye, savaşı da seçse Kürdistan halkı kazanacak, barışı da seçse Kürdistan halkı kazanacak. Ama barışı seçerse, Türkiye halkı da kazanacak" dedi.

DBP, Diyarbakır’da yerel yönetimler konferansı düzenledi. Belediyelerde eşbaşkanlık sistemi gibi çeşitli konuların tartışıldığı konferansa DBP’li kadın eşbaşkanlar katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan DBP Eşbaşkanı Emine Ayna, çözüm süreci, kadının siyasetteki yeri, eşbaşkanlık sistemi konularına değindi.

Kadının siyasette elini gevşetmesiyle çeşitli sorunların yaşanacağına vurgu yapan Ayna, Öcalan ile yapılan görüşmelere de değinerek, görüşmelerin nasıl gelişeceği konusunda yeterli bilgi olmadığını söyledi. Öcalan ile görüşmenin çözümün yolunu açabileceğini anlatan Ayna, şöyle konuştu: "Devlet ile müzakere süreci başlar. Yasal, anayasal değişlikler yaşanır. Ya da tam tersi olur. Son dönemlerde yaşanan siyasal soykırımlar, 600’e yakın gencin tutuklanması, her gün onlarca baskın ve gözaltılar yaşanıyor. Bunlara bakıldığında bir endişe yaşıyoruz. Artık şunu da biliyoruz, Kürt halkının önünü kimse tutamayacak. Yakın zamanda Kobani’de yaşananları görüyoruz. Kürtler artık işgali kabul etmiyor. Kürtlerin hedefi devrim. Başka bir alternatif tanımıyor. Türkiye, savaşı da seçse Kürdistan halkı kazanacak, barışı da seçse Kürdistan halkı kazanacak. Ama barışı seçerse, Türkiye halkı da kazanacak."

Eşbaşkanlık konusuna da değinen Ayna, demokratik siyasetin belediyeler aracılığıyla yapılacağını aktardı. Ayna, Eşbaşkanlık kurumunun cins anlamında ele alındığında kadın ve erkeğin iktidar kavgası olmadığını belirterek şunları söyledi: "Bu durum eşbaşkanlık sisteminin yaşanan en temel handikaplardan biridir. Ben ve iktidar kavgasını, arkamıza cins sömürüsünü, ezilmişliğini alarak yaparsak, aslında cinsimize yapacağımız en büyük ihaneti yapmış oluruz. Bu yüzden eşbaşkanlık kurumunu iyi bir şekilde işlevleştirmek zorundayız. Biz hem cins mücadelemizi yürüteceğiz, hem yanımızdaki erkek eşbaşkanımızla birlikte ideolojik mücadelemizi yürüteceğiz. Bunların ikisini beraber yapacağız. Abdullah Öcalan’ın bize biçtiği misyonlardan biri de, demokratik siyaset yapmaktır. Bizim demokratik siyaset kanalımız belediyeler olacak."

Konferans, Ayna’nın konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.


ÖNE ÇIKAN VİDEO
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23