• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emekliye müjde! 5 Yıllık emlak vergisi iade!

Yeniakit Publisher
2016-05-10 20:49:00 -
Emekliye müjde! 5 Yıllık emlak vergisi iade!

Emlak vergisinde pek çok kesim dahil olmak üzere emeklilerinde muafiyet hakkı var. Bu muafiyet hakkından haberdar olmayıp emlak vergisini ödeyenler 5 yıllık dönemde yatırdıkları paraları geri alabiliyor. Peki emlak vergisi nasıl geri alınıyor? İşte ayrıntılar..

Emlak vergisinde pek çok kesim dahil olmak üzere emeklilerinde muafiyet hakkı var. Bu muafiyet hakkından haberdar olmayıp emlak vergisini ödeyenler 5 yıllık dönemde yatırdıkları paraları geri alabiliyor. Peki emlak vergisi nasıl geri alınıyor? İşte ayrıntılar.. 

Emlak vergisinin ilk taksitleri 31 Mayıs devlet dairelerinin mesai bitimine kadar yatırılması gerekiyor. Fakat bu vergiden pek çok kesim ve emekliler muaf tutuluyor. Bu muafiyetten haberi olmayıp emlak vergisini ödeyenler 5 yıllık dönemde yatırdıkları paraları geri alabiliyor. Yatırılan emlak vergisinin nasıl geri alınabileceğini öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. 

Emlak vergisinden muaf olmak için aranan şartlar,

-200 metrekareden küçük tek meskene sahip olmak,

-Gelir sahibi olmamak, yazlık eve sahip olmamak,
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Bir başka meskende hisse sahibi olmamak,

-Ev hanımı,

-Engelli,

-Gazi,

-İşsiz,

-Dul, yetimler

-Emekli olmak şeklinde sıralanıyor. 

Uzmanların verdiği bilgiye göre; yurt dışından emekli olup Türkiye'de mülkü olanlar bu imkandan faydalanamıyor. Vergi muafiyetinden yararlanmak için Türkiye'de emekli olmuş olmak şart.

Emekli bir kişi sahibi olduğu tek konutu işyeri olarak kullanılmak üzere kiraya verdiğinde emlak vergisi muafiyetinden faydalanamıyor. Çünkü bu imkan sadece konutlar için geçerli. Emekli olup başka bir işte çalışanlar da emlak vergisi muafiyetinden yararlanamıyor.

Yıl içinde emekli olanlar, takip eden yılın başından itibaren sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabiliyor.

EMLAK VERGİSİ NASIL GERİ ALINIYOR?

Sıfır oranlı emlak vergisinde sadece emeklinin kendi üzerine kayıtlı olan gayrimenkullerine bakıldığını vurgulayan uzmanlar, "Eşinin gayrimenkulü olması muafiyeti engellemez, ikisi de faydalanabilir" diyor.

Uzmanlar, muafiyet olduğunu bilmeden ödeme yapanların belediyeden düzeltme yoluyla yersiz ödediği vergilerin iadesini talep etmesi gerekiyor. İade talebi 5 yıl için yapılabiliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23