• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emekli General'den Akit'e özel açıklama: Milli ordumuzu NATO'dan temizleyelim

Yeniakit Publisher
2017-11-29 11:52:00 -
Emekli General'den Akit'e özel açıklama: Milli ordumuzu NATO'dan temizleyelim

NATO skandalı ile ilgili emekli bir General, Yeni Akit'e önemli açıklamalarda bulundu.

SELİM YAZICI/ANKARA Dünya genelinde darbe ve Gladyo yapılanmalara yataklık yapan, son olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mevcut Cumhurbaşkanı’nın fotoğraflarını Norveç’teki tatbikatta ‘düşman unsurlar’ olarak hedef tahtasına yerleştirerek tüm dikkatleri üzerine toplayan NATO, tartışılmaya devam ediliyor.

NATO ile ilişkiler konusunda en net tespitler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Norveç skandalı üzerine, “Böyle bir ittifak olamaz, böyle bir müttefiklik olamaz” diyen Erdoğan, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde de “Bu ordu, darbecilerin, cuntacıların, vesayetçilerin ordusu değildir. Bu ordu, FETÖ’cülerin ordusu hiç değildir. Bu ordu, şu veya bu yabancı kurumun ordusu hiç değildir” ifadelerini kullandı.

NATO, MİLLİ ORDUNUN İÇİNE SOKULMAMALI

Konuyla ilgili Akit’e açıklamalarda bulunan emekli bir general, ilginç bir öneri ortaya atarak, “NATO’dan ülkemize yönelmesi muhtemel riskleri en aza indirmenin bir tek yolu vardır; eğer devam edilecekse NATO’yla ilişkiler tek bir birim (yeni kurulacak bir komutanlık veya MSB’da bir daire başkanlığı) çatısı altına verilmeli ve bu birimde görevli personel kesinlikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin diğer birimlerine geçiş yapamamalıdır” dedi.

NATO’da görev almış olmanın TSK’da yükselmek için önemli bir kriter olmaya devam ettiğini vurgulayan komutan, tüm subayları töhmet altında bırakmamakla birlikte darbe heveslilerinin tamamının NATO bağlantılı subaylar olmasının da bir tesadüf olamayacağını belirtti. Emekli general, NATO’da görev almış subayların hızlı yükselişleri sebebiyle milli subayların hak ettikleri görevlere gelemediklerini de sözlerine ekledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23