• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ele geçirdikleri silahları sergilediler

Yeniakit Publisher
2017-11-02 18:28:00 -
Ele geçirdikleri silahları sergilediler

Taliban, ülkenin güneyinde Kabil hükümetinden ele geçirdiği askeri araç, silah ve mühimmatlara ait görüntüleri paylaştı.

Afganistan'ın güneyinde taraflar açısından oldukça stratejik ve sembolik öneme sahip olan Kandahar ili bir süredir sıcak çatışmalara sahne oluyor. ABD tarafından desteklenen Kabil hükümeti güçleri ve Taliban arasındaki çatışmalar bazı bölgelerde kent merkezine yakın alanlara sıçramış durumda.

Kandahar ili konumu: Taliban'ın bu sene düzenlediği bahar saldırılarında Kandahar ilinde etkili saldırılar düzenlediği ve Kabil hükümeti güçlerine karşı birkaç farklı bölgede ilerleme kaydettiği açıklanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise Taliban'a bağlı sosyal medya ağları üzerinden yayınlanan resimlerde, Taliban'a bağlı güçlerin Kandahar ilinin Niş ilçesinde hükümet güçlerine yönelik düzenlenen saldırılarda ele geçirilen askeri araç, silah ve mühimmatlara at görüntülere yer verildi. Taliban kaynakları tarafından yayınlanan görüntüler:

Ele geçirilen araç, silah ve mühimmatlar Taliban tarafından Kabil hükümetine bağlı güçlerden ele geçirilen askeri araç, silah ve mühimmatlar bölgede düzenlenecek yeni saldırılarda kullanılıyor. Ele geçirilen bazı zırhlı araçların Taliban tarafından bomba yüklü araç haline getirildiğine ilişkin yine Taliban kaynaklarına görüntüler mevcut.

Taliban'ın son dönemde artan saldırılarıyla birlikte ele geçirdiği silah ve mühimmat oranında artış yaşanması, Afganistan'daki "karaborsa" silah piyasasının elini zayıflatmış, Taliban'ın daha az maliyetle yeni saldırılar gerçekleştirmesinin önünü açmıştır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

MepaNews

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23