• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elbistan'a muhteşem devlet hastanesi

Yeniakit Publisher
2017-03-27 13:59:00 - 2017-03-27 14:19:38
Elbistan'a muhteşem devlet hastanesi

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine yapılan devlet hastanesi Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından hizmete açıldı.

Ak Parti hükümetinin sağlık alanındaki dev yatırım ve dönüşüm hizmetleri devam ediyor. Buna bir yenisi eklendi ve 300 yataklı ve  40 yoğun bakım yatağının bulunduğu Elbistan Devlet Hastanesi Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Henüz yanık ünitesi bulunmayan hastane içindeki bir alanın da yanık ünitesi olarak düzenleneceğini dile getiren Akdağ, "Hastanenin içinde özellikle yaşlı ve uzun süre yatağa bağımlı, felç geçiren ya da buna benzer hastalığı olan kardeşlerimize de uzun süreli bakacak, uzun süreli bakım yatakları da geliştireceğiz. Elbistan çevre ilçelere de hizmet verdiği için inşallah bir taş kırma makinesi de getireceğiz. Kahramanmaraş'la ilgili de buradan müjdelerim olacak. Şehrin doğu kısmında mükemmel bir hastane yaptık ve o hastanenin genişçe bir kampüsü var. Orada 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi ilave olarak düşünmüştük. Kahramanmaraşımıza Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatlarıyla şaheser bir şehir hastanesi kazandırmış olacağız. Şehrin içinde iki hastanemiz var. Bu hastanenin birinin alanında da yeni bir bina yaparak inşallah şehrin içinde de 300 yataklı yeni bir hastane yapacağız, Kahramanmaraşımıza hayırlı olsun." diye konuştu.

"Sizin iman dolu göğsünüze çarptılar"

Türkiye'nin darbeler geçirdiğini, ülkede göz bebeği bir Başbakanın asıldığı, 60 ihtilalinin yaşandığını anımsatan Akdağ, 80 ihtilalinden sonra darbeci generallerin "Bir sağdan bir soldan astık" diye övündükleri, çocukların yaşlarının büyütülerek darağacına gönderildiği günlerin yaşandığını dile getirdi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Akdağ, Türkiye'de ayrıca 28 Şubat felaketinin de yaşandığını hatırlatarak, "Adeta bu ülkede inancını yaşamak isteyenlerin önüne art arda duvarların örüldüğü, bariyerlerin koyulduğu yıllardı. 'Bin sene devam edecek' demişlerdi. O 'bin sene devam edecek' dedikleri zulüm dönemi işte bu milletin göz bebeği bir lider gelince, Recep Tayyip Erdoğan siyaset meydanına çıkınca, tuzla buz oldu, tarihin çöplüğüne atıldı çok şükürler olsun." dedi.

Elbistan'a, Kahramanmaraş'a ve Türkiye'ye kazandırılan eserlerin güçlü bir liderliğin sonucu olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, şöyle devam etti:

"Bu süre içerisinde bir tarafta Cumhurbaşkanımızla beraber yol alırken, öbür taraftan sürekli engellerle karşılaştık. Yeri geldi yargı tarafından engellenmeye çalışıldık, yeri geldi askeriyenin içindeki cuntalar bizi engellemeye çalıştı. 15 Temmuz'da bir çete, FETÖ çetesi, bu milletin üzerine bir zulüm rejimi, bir baskı rejimi,  bir diktatör rejimi kurmak için geldi ama sizin iman dolu göğsünüze çarptılar ve bir gece içerisinde esfeli safiline yuvarlandılar. Bu büyük millet o gün gösterdi ki hiçbir zaman baskıya boyun eğmez, hiçbir zaman darbeye, diktatörlüğe bundan sonra yol vermeyecek. İşte bütün bunlar için milletin bu kararlılığını sizin huzurunuza getirdik. 16 Nisan'a giderken bir tek gayemiz var. Bu anayasa maddeleriyle bir tek önemli gayemiz var; bundan böyle milletin hakimiyetini milletin kararını baltalayacak, onun üzerine çıkacak bütün vesayet odaklarını Allah'ın izniyle yok etmek için 16 Nisan'a beraber gidiyoruz."

"Gün güçlü Türkiye için birlik olma günüdür"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "tek adam" sözünü eleştiren Akdağ, CHP'nin kendi tarihine, sicillerine bakılması halinde tek adamlığın, baskı ve zulmün ne olduğunun orada görülebileceğini söyledi. Akdağ, 1946'da millete açıktan oy kullandırıp gizliden saydıkları, 1950'de milletin iktidara getirdiği Menderes'i 1960'da darbecilere şak şak çekerek, darbecilerin önünü açarak maalesef dar ağaçlarına gönderdiklerini belirtti.

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Akdağ, şunları kaydetti.

"Onların üzerine çamur atmaya çalıştığı ama o çamurun tutmayacağı büyük lideri biz şöyle tanıdık; Recep Tayyip Erdoğan, milletiyle tankların, F16'ların karşısına çıkan, helikopterlerden açılan ağır ateşlerin karşısına çıkan bir milletin büyük bir lideri olarak bugün karşımızda. Rabbim kendisinden razı olsun. Rabbim hayırlı uzun ömürler versin. Sizler burada hangi partiye oy vermiş olursanız olun, biliyorum ki burada AK Parti'ye oy veren kardeşlerimiz var. MHP'ye oy veren değerli kardeşlerimiz var. Burada Büyük Birlik Partisi'ne, Saadet Partisi'ne ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermiş kardeşlerimiz var. Gün birlik olma günüdür. Gün güçlü Türkiye için birlik olma günüdür. Gün bu memlekette PKK terörünün ve diğer teröristlerin, FETÖ çetesinin bir daha başını kaldırmaması, kaldıramaması için beraber olma günüdür."

Bakan Akdağ, Elbistan'da bütün sandıkları Allah'ın izniyle "evet" ile dolduracaklarını, buradan Kahramanmaraş'a, oradan da Ankara'ya göndereceklerini belirterek, 16 Nisan akşamı herkes için yepyeni bir gün olacağını vurguladı.

16 Nisan'ın büyük ve güçlü Türkiye'nin Allah'ın izniyle şaha kalktığı bir gün olacağını dile getiren Akdağ, bu kararlılığı gördüğünü dile getirerek, vatandaşlara teşekkür etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23