• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Ekrem Dumanlı size PKK'ya sızan MİT elemanlarının listesini mi verdi?

Yeniakit Publisher
2016-10-25 19:32:00 -
'Ekrem Dumanlı size PKK'ya sızan MİT elemanlarının listesini mi verdi?

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini araştırmaya yönelik kurulan komisyona ifade veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak, kendisine Dumanlı ile belediyede yaptığı "sır" görüşme sorulunca sinirlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun bugünkü toplantısına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak katıldı. Kışanak'a HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder eşlik etti.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın Kışanak'a, FETÖ'nün yazarı Ekrem Dumanlı'nın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde yapılan görüşmeyle ilgili "Ekrem Dumanlı size PKK'ya sızan MİT elemanlarının listesini mi verdi?" şeklinde soru yöneltince, Kışanak'ın sinirlendiği gözlendi. Komisyon Başkanı Reşat Petek, gerginliğin artması üzerine araya girdi.

Komisyon Başkanı Petek, FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Erkem Dumanlı'nın 7 Haziran seçimlerinden önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettiğini hatırlatarak, Kışanak'a bu görüşmenin "gizli" olup olmadığını ve neler konuşulduğunu sordu.
Görüşmenin "gizli" olmadığını söyleyen Kışanak, Dumanlı ve beraberindekilerin randevusuz olarak kendisini ziyaret ettiğini belirtti.

Kışanak, şöyle devam etti:

"Ben o gün kurum dışındaydım. Dışarıda programlarım vardı. Özel kalemimi aramışlar, basını aramışlar. 5 dakika belediyeyi ziyaret etmek istiyoruz demişler. Ben de programımın yoğun olduğunu, bu görüşmeyi yapamayacağımı söyledim. Fakat arkadaşlarım çok ısrar ediyorlar dediler. Bir 5 dakika görüşmek istiyorlar. Programınız kaçta bitiyor dediler. Ben de 12.30'da bitiyor dedim. Arkadaşlarımız da Dumanlı ve beraberindekilere öyle söylediği için 12.30 gibi çıkıp gelmişler. Sır bir görüşme değildi. Bizim için kıymetsiz bir görüşme olduğu için haberini yapmadık. Onlar için kıymetliymiş bir gün sonra Zaman gazetesinde 'Kışanak'a nezaket ziyareti' diye
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23