• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekrem Dumanlı Hz.İsa'nın çarmıha gerildiğini iddia etti

Yeniakit Publisher
2014-09-02 12:01:00 - 2014-09-03 16:00:59
Ekrem Dumanlı Hz.İsa'nın çarmıha gerildiğini iddia etti

Zaman Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı skandal bir köşe yazısına imza attı. Ekrem Dumanlı Hz. İsa'nın öldürüldüğünü belirterek İslam'da olmayan bir olayı kabul etti.

Paralel medyanın yayın organı Zaman Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı dünkü köşe yazısında bir skandala imza attı. Hristiyan inancına göre çarmıha gerildiğine inanılan Hz. İsa'nın bu durumunu Fetullah Gülen'in şuanki durumuna benzetti. Romalı vali Pilatus'un hikayesini anlattığı köşe yazısında, Hz. İsa'ya çarmıha gerilme cezası verdiğini ve bu yüzden Pilatus'un ellerine kan bulaştığını iddia etti. Halbuki Kur'an ve Peygamberimiz s.a.v 'in hadislerine göre Hz. İsa çarmıha gerilmedi, öldürülmedi. İslam'a göre Hz.İsa, Allah tarafından göğe alınarak inkarcı Romalı askerlerden kurtarıldı ve ahir zamanda yeniden gelecek. Ekrem Dumanlı'nın Hz. İsa'nın çarmıha gerilmesini kabul etmesi ise paralel örgütün peygamberlere bakış açısını ve dini inanışını gözler önüne serdi.

Hz. İsa'nın çarmıha gerildiğini kabul ederek aklınca buradan Gülen'e mağdur payı çıkarmaya çalışan Ekrem Dumanlı bu şekilde dolaylı yoldan Kuran'ın Hz. İsa'nın ölmediğini açık bir şekilde belirten ayetini de reddetti.

İşte Dumanlı'nın yazısındaki o bölüm;



İşte Hz.İsa'nın ölmediğini ve Allah tarafından göğe çekildiğini belirten Nisa Suresi'nin 156.157.158. ve 159. Ayetleri;

''(Bir de) İnkara sapmaları ve Meryem'in aleyhinde büyük bühtanlar söylemeleri, Ve: 'Biz, Allah'ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa'yı gerçekten öldürdük' demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik.) Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara (onun) benzeri gösterildi. Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların bir zanna uymaktan başka buna ilişkin hiçbir bilgileri yoktur. Onu kesin olarak öldürmediler. Hayır; Allah onu Kendine yükseltti. Allah üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. Andolsun, Kitap Ehlinden, ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur. Kıyamet günü, o da onların aleyhine şahid olacaktır.''

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23