• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekonomiyi Türk milleti teminat altına aldı

Yeniakit Publisher
2016-10-28 07:48:53 - 2016-10-28 07:48:53
Ekonomiyi Türk milleti teminat altına aldı

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’de büyümenin yüzde 5’in üzerinde kalması için çalışıldığını belirterek, “Ekonomik kurgumuzu, düzenlemelerimizi buna göre yapıyoruz. Bunu yaparken de mali disiplinden vazgeçecek değiliz” dedi. Yıldırım, 15 Temmuz gecesi sadece darbenin bastırılmadığını, Türk halkının ekonomiyi de teminat altına aldığını söyledi

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde sadece darbenin bastırılmadığını belirterek, “O gün aynı zamanda Türk milleti ekonomiyi de teminat altına aldı. Türk ekonomisinin darbe sonrası görünümü, herhangi bir olayla küresel veya bölgesel olaylardaki görünümü arasında hiç fark olmadı. Göstergelerdeki değişimler çok sınırlı kaldı ve Merkez Bankası bile piyasalara müdahale etme ihtiyacı duymadı” dedi. 

Yıldırım, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisinde düzenlenen Türkiye Yatırım Danışma Konseyi 9. Toplantısında,Türkiye’nin yatırım, ticaret ve finans sektöründe çok daha önemli konuma geleceğini anlattı.

Başbakan Yıldırım yüzde 3’ün altındaki büyümelerin ilave istihdam yaratmayacağını, ekonomide ciddi sıçrama gerçekleştirmeyeceğini belirterek, “Yani büyüme tamam ama büyüme belirli bir barajın üzerinde olması lazım. O yüzden gelecek yıllar için Orta Vadeli Planda yüzde 5’in üzerinde büyümeyi tutturmak için tüm ekonomik kurgumuzu buna göre yapıyoruz. Tabii bunu yaparken de mali disiplinden vazgeçecek değiliz” dedi.

Özellikle İstanbul Finans Merkeziyle ilgili adımları attıklarını aktaran Yıldırım, yaklaşık 7 milyar dolarlık bir yatırımla bölgesel daha sonra küresel anlamda önemli bir finans merkezi oluşturmayı planladıklarını dile getirdi.

Bu ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan, istihdam oluşturan, ekonomimizin, ekmeğimizin büyümesine katkı sağlayan herkesin başımız üzerinde yeri vardır. Türkiye’de yatırım yapan hiç kimseye yabancı gözüyle bakmayız, bunu bilin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’nde düzenlenen Türkiye Yatırım Danışma Konseyi Dokuzuncu Toplantısı’ndaki konuşmasında, küresel yatırımcıların Türkiye’de hem yeni iş kurma hem de mevcut işlerinin uzun vadede geliştirilmesine yönelik beklentilerinin karşılanacağını vurguladı.

Yıldırdım, “Bize düşen görev sizin önünüzü açmak, derdinize çözüm üretmek, engelleri kaldırmak. Onun için özellikle sizden şunu istiyorum; Burada her şeyi açık açık söyleyin, siyaset yapmayın. ‘Söylersek şikayet anlamına gelir, alınırlar, bundan sonra işlerimiz daha da zora girer’ diye düşünmeyin. Asıl gerçekleri bizden saklarsanız o zaman üzülürüz. Bu ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan, istihdam oluşturan, ekonomimizin, ekmeğimizin büyümesine katkı sağlayan herkesin başımız üzerinde yeri vardır. Türkiye’de yatırım yapan hiç kimseye yabancı gözüyle bakmayız, bunu bilin. Yabancı mefhumu, Türkiye’deki yatırım yapanlar için geçersizdir. Bu ülkeye yatırım yapan, bu ülkenin girişimcisidir, bu ülkenin firmasıdır ve bu ülke için çalışıyor, bu ülke için üretiyor. Bunun bilincinde olarak hiçbir kısıtlama getirmeden, hiçbir ayrım yapmadan bütün sağladığımız imkanlardan sizler de aynı şekilde yararlanacaksınız” dedi.

‘2017 BİZİM İÇİN HAMLE YILI OLACAK’

Başbakan Binali Yıldırım, “Burada tek taraflı bir alışveriş yok. Kazan-kazan esasına göre... Siz, ‘Şu yatırım yapacağım, bu istihdamı sağlayacağım, ekonomiye bu katkısı sağlayacağım.’ diyeceksiniz. Biz de size bunları yapabilmeniz için ihtiyacınız olan destekleri vereceğiz. Bu destekler, önünüzdeki engellerin kaldırılması şeklinde olur, başka finansal anlamda destekler olabilir. Bütün bunları teferruatıyla konuşacağız. Ama biliniz ki, 2017 bizim için yatırım hamle yılı olacaktır. Yatırım hamle yılında da tabii yeni yeni desteklerimiz var, sizin iştahınızı artıracak, çok önemli kararlarımız var. Bu kararları da bu toplantıda paylaşacağız” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23