• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

’Efeler ve Efelik’ konulu şiir yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

Yeniakit Publisher
2017-09-08 21:44:28 -
’Efeler ve Efelik’ konulu şiir yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

Efeler Belediyesi ile Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği işbirliğinde düzenlenen ’Efeler ve Efelik’ konulu şiir yarışmasında derece alan şiir sahiplerine ödülleri, Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle verildi. 119 şiirin katıldığı yarışmanın birincisi Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar oldu.

Efeler Belediyesi Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP İlçe Başkanı Mehmet Şık, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, şair ve çok sayıda şiir sever katıldı.

Ulusal düzeyde düzenlenen yarışmada 25 Ağustos 2017 Cuma gününe kadar şiirlerini teslim eden şairlerin şiirleri 6 kişilik seçici kurul üyeleri tarafından değerlendirildi. Birbirinden güzel şiirler arasında seçim yapmakta zorlanan kurul üyeleri dereceye giren şiirleri belirledi. Yapılan değerlendirmeler sonucu Naim Özdamar’ın, ‘Efeler’ adlı şiiri 495 puan alarak birinci oldu.

Düzenlenen ödül törenine katılan Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Aydın’ın kurtuluşu 7 Eylül’e vurgu yaparak “Aydın’a gelmeden önce Efelikle ilgili yeterli bilgiye sahip değildim. Buraya geldikten sonra Efelik kültürünü okumaya başladım. Efelik kültürünü herkesin öğrenmesi gerekiyor” dedi.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, ödül töreni tarihini özellikle 7 Eylül olarak seçtiklerini belirterek, “Şiir duygularımızın düşüncelerimizi ifade etmek için aynı zamanda estetik duygularımıza da ifade eden bir yazım türüdür. Efeler ve efelik özellikle Aydınımız için çok büyük önem taşıyor. Ulusal Kurtuluş Savaşımızda, Milli Mücadelemizde, Aydın’ımızın kurtuluşu aşamasında ve öncesinde milli mücadeleye en büyük katkıyı sağlayan efelerimiz olmuştur. Bugün Efeler diyarı Aydınımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümünü kutluyoruz. Belediyemiz tarafından düzenlenen yarışmaya katılan dereceye girmiş olan olmayan tüm şairlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz,” Şiirlerimiz seçili kurul tarafından tek tek incelerek ilk 6 kişi belirlendi. Bu yılın sonuna kadar bu şiirler Efeler Belediyesi tarafından kitap haline getirilecektir. Kültür ve sanata önem veren belediyelerimizin her zaman yanında olacağız. İnşallah daha birçok etkinliğe birlikte imza atacağız” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İlk üçe giren şiirlerin yanı sıra 3 kişiye de mansiyon ödülü verildi. Yarışmada şairlerden birinci olan Naim Özdamar 2 adet cumhuriyet altını ve plaket, ikinci olan Sait Erdem 1 adet cumhuriyet altını ve plaket, üçüncü olan Mehmet Işılak 1 adet yarım altın ve plaket ile ödüllendirildi. Mansiyon ödülleri olarak da 3 şairimiz birer adet çeyrek altın ve plaket verildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23