• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Edirne’de ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes

Yeniakit Publisher
2017-05-04 13:26:25 -
Edirne’de ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes

Edirne’de Trakya Üniversitesinde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere ekonomik destek sağlamak amacıyla kermes açıldı.

Trakya Üniversitesi Vakfı yararına ‘Bir Öğrenci de Sen Okut’ kampanyasına destek amaçlı trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde kermes düzenlendi. Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi çalışanları tarafından yapılan ürünler, toplumsal dayanışmanın güzel bir örneği olarak halkın beğenisine sunuldu. Kermesin açılış kurdelesini ise Edirne Valisi Günay Özdemir ile eşi Nurcan Özdemir, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Trakya Üniversite Rektörü ile eşi Nilgün Tabakoğlu ve Dışişleri Bakanlığı Edirne temsilcisi Murat Ahmet Yörük kesti.

"Edirne, Balkan nüfusuna sahip"

Edirne Valisi Günay Özdemir yaptığı açıklamada, "Özellikle hanımefendilerin yapmış olduğu bu faaliyet gerçekten Trakya Üniversitesinde özellikle Balkanlar’dan gelen öğrencilerimizin, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ihtiyaçlarını gidermek için güzel bir faaliyet. Eşime ve rektörümüzün eşine çok teşekkür ederim. Bir işe hanımeli değerse hanımlar bu işe sahip çıkarsa ben öyle inanıyorum ki çok daha etkili, çok daha faydalı olacağını düşünüyorum. Zaten Edirneliler özellikle Balkanlar’dan göç eden bir nüfusa sahip olduğu için bizim şuanda Balkanlar’daki durumu en iyi bilen, Balkanlar’daki şartları en iyi bilen ve Balkanlar konusunda da çok hassas olan bir nüfusumuz var, yapımız var. Bu konuda da Edirneliler kendi hemşehrilerine, kendi akrabalarına, Balkanlar’daki zor durumda olan insanlara her zaman sahip çıkacaklarına ben inanıyorum" diye konuştu.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Sorumluluğa ortak olmaya çağırıyorum"

Edirne’nin Balkanlar’ın sosyal, kültürel, ekonomik anlamda bir merkezi olduğunu belirten Vali Özdemir, "Bu konuda da her zaman Balkanlar’a sahip çıktılar. Bundan sonra da Balkan’dan gelecek öğrencilerimize sahip çıkacaklar. Hesap numaraları ile gerekli destek sağlanır ise ben inanıyorum ki Edirne gelen Balkanlı hemşehrilerimizin, Balkanlı soydaşlarımızın, Balkanlı komşularımızın rahat edeceğini ve misafirlerimizi rahat ettireceğimizi inanıyorum" dedi.

"Öğrencilerimize önemli bir katkı olacak"

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu "Kermes, Trakya Üniversitesi vakfı yararına ‘Bir Öğrenci de Sen Okut’ kampanyasına destek amaçlı oluşturulmuştur. Biliyorsunuz 47 bin öğrencimiz var. Balkanlar’dan, yurdun dört bir yanından gerçekten ihtiyaç sahibi çocuklarımız var. Zor şartlarda çalışan okumak zorunda olanlar var. Onları korumak ve kollamak için yaptığımız bir organizasyon bu. Vakfımıza yatan bu paralar, yüzde 100’ü ihtiyaç sahibi öğrencilerimize verilecek. Vatana millete faydalı olması için yetiştirdiğimiz bu çocuklarımıza zor zamanlarında küçük bir parada olsa önemli bir katkı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kermes iki gün boyunca ziyarete açık olaacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23