• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ebeveynler için casusluk uygulaması

Yeniakit Publisher
2015-01-30 20:57:00 -
Ebeveynler için casusluk uygulaması

Akıllı telefon, İnternet kullanma yaşı günümüzde bir hayli düştü. Avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunan bu durum birçok anne babayı endişelendiriyor. Bu endişeler de 'ebeveyn uygulaması' adı verilen akıllı telefon uygulamalarının giderek artmasını sağlıyor. Bu uygulamalar sayesinde ebeveynler çocuklarının İnternet'te ne yaptıklarını takip edebiliyor.

TeenSafe (Güvenli Gençlik) isimli uygulama ebeveynler için şahsi bir CIA gibi çalışıyor.

Uygulamayı geliştiren şirket ebeveynlerin çocuklarına telefonlarının izlendiğini söylemelerini tavsiye ediyor. Ama uygulama gizli bir şekilde de çalışabiliyor ve çocukların sosyal medyadaki paylaşımlarını ve hatta çok kullanılan mesajlaşma uygulamlarından gönderilen ve de silinen mesajları dahi izleyebiliyor.

Uygulama şu anda ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da çalışabiliyor, yakında İngiltere'de de olacak. Edinilen bilgiye göre 2011 yılında ilk çıktığından bu yana 800 bin kişi uygulamaya kaydoldu.

Aileler için geliştirilen tek uygulama internet trafiğini gözetleyenler değil. MamaBear isimli uygulama kişinin haberi olmadan çalışmıyor ve uygulamayı kullanan aile üyelerine kişinin trafikte hız limitlerini aşması durumunda bildirim gönderiyor. Uygulama ayrıca, kişinin aracı önceden belirlenen sınırların dışına çıktığında da bildirim gönderiyor.

Gençler, yetişkinlere göre teknoloji bilgisinde çok daha iyi. Bu casusluk uygulamaları nedeniyle çocuklarla ebeveynleri arasında köşe kapmaca oynanması da mümkün. Ama uygulamalar bu konuda da hazırlıklı. Çocuğunuz telefonu kapatmaya kalkarsa, telefonu sadece anne-babayı arayabilecekleri şekilde kullanılamaz hale getirebiliyorsunuz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bazı kişiler bu uygulamaların eşler ya da çalışanlarına güvensiz patronlar tarafından kötüye kullanılabileceği konusunda uyarıyor. ABD'li yetkililer de benzer bir endişeyi paylaşıyor. Hatta geçen yıl FBI StealthGenie ismi verilen bir uygulamayı pazarlayan bir adamı yakalayarak 500 bin dolar cezya çarptırmıştı.

Ajanslar

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23