• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya, Türkiye’nin ekonomi tecrübesini merak ediyor

Yeniakit Publisher
2014-09-21 08:47:00 - 2014-09-20 21:43:11
Dünya, Türkiye’nin ekonomi tecrübesini merak ediyor

Türkiye’nin makro ihtiyati tedbirler başta olmak üzere, genel anlamda finansal sektörün regülasyonuyla ilgili görüşlerinin merak edildiğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G-20 toplantısı kapsamında büyüme stratejileri, yatırım ve finansal düzenmelerle ilgili konularda Türkiye’nin görüşlerini dile getireceklerini söyledi.

CAIRNS - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, merkez bankalarının genişlemeci ya da sıkılaştırıcı politikalarının bir ülkenin kalıcı olarak iyiye ya da kötüye gitmesini sağlayamayacağını belirterek, "Asıl önemli olan ülkelerin kendi iç yapısal reformlarıdır" dedi. Ali Babacan, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülkeden ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'ndan oluşan G-20'nin Avustralya'nın Cairns şehrinde düzenlenen "G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı"na katıldı. Toplantıda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı ve Hazine Müsteşarı Vekili Cavit Dağdaş da hazır bulundu.

Babacan, ilk olarak G-20'nin iş dünyası, sivil toplum, düşünce kuruluşları ve gençlere yönelik etkileşim grupları olan B-20, L-20, C-20, T-20 ve Y-20'nin G-20 gündemine ilişkin politika tavsiyelerini paylaştığı oturuma katıldı.

Babacan, G-20 toplantısının basına kapalı gerçekleştirilen açılış oturumunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıya Merkez Bankası ve Hazine'den geniş bir heyetle geldiklerini hatırlatan Babacan, aynı zamanda G-20'nin gelecek dönemki başkanı sıfatıyla Avustralya'da bulunduklarını da hatırlattı. Toplantı kapsamında, küresel ekonomik gelişmeler, G-20 büyüme stratejileri, yatırım ve altyapı, finansal düzenlemeler ve uluslararası vergi konularının farklı oturumlarda ele alınacağını aktaran Babacan, Türkiye'nin özellikle büyüme stratejileri ve maliye politikalarıyla alakalı görüşlerini toplantıda dile getirmesinin istendiğini ifade etti.

Babacan, aynı zamanda finansal sektörün regülasyonuyla ilgili konularda Türkiye olarak düşüncelerini paylaşmalarının arzu edildiğini belirterek, "Burada Türkiye'de özellikle makro ihtiyati tedbirler çok etkili oldu. Dünyada bunu belki en geniş kapsamlı ve rafine bir şekilde uygulayan ülke şu anda biziz. Özellikle bu konudaki tecrübelerimiz merak ediliyor. Makro ihtiyati tedbirler başta olmak üzere, genel anlamda finansal sektörün regülasyonuyla ilgili görüşlerimizi bu toplantılarda açıklayacağız" diye konuştu.

G-20 dönem başkanlığını 1 Aralık tarihinden itibaren Avustralya'dan resmen devralacaklarını ve 12 ay boyunca dönem başkanı olacaklarını anlatan Babacan,  Türkiye'nin dönem başkanlığında en az gelişmiş ülkeler ile G-20 ülkeleri arasında bir köprü oluşturmayı da düşündüklerini vurgulayarak, "Biz eskiden G-7 varken ve orada pek çok karar alınırken, o dışlanmışlık hissini iyi yaşadık. Şimdi G-20 ülkelerinin dışındaki ülkelere o hissiyatı yaşatmamak istiyoruz. G-20'nin, G-20 üyesi olmayan ülkelere de daha kapsayıcı ve kuşatıcı bir şekilde el uzatmasını ve ilgilenmesini amaçlıyoruz. Bunun kendi dönem başkanlığımızda önemli bir konu olarak gündemde olmasını düşünüyoruz" bilgisini paylaştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23