• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya ressamları Adana’yı resmetti

Yeniakit Publisher
2017-01-19 23:44:57 -
Dünya ressamları Adana’yı resmetti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 1. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’nı ileri ki yıllarda da devam ettirmek istediğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 farklı ülkeden 77 ressamın katılımıyla organize edilen 1. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’nın resim sergisi ressamlar ve sanatseverlerin katılımıyla 75. Yıl Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılışta konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, gerçekleşen 1. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’nın ülkeler arasında münasebetlerin geliştirmesi konusunda katkı koyacağını ifade etti.

“Sanat çalıştayını devam ettireceğiz”

Başkan Sözlü, “Sanat çalıştayı bundan sonra ki sürelerde de devam edecektir. Bizlerin görevi seçilmiş olduğumuz 5 yılın içerisinde inanmış olduğumuz değerler bütününe hizmet etmektir. Biz görevde olursak o yıllarda yine devam ettireceğiz. Elbette böyle bir çalışmayı da bu memleketin çocukları devam ettirmeye değer olarak göreceklerdir” dedi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Bu faaliyetler ülkeler arasında ki kardeşliği geliştirir”

Başka illerinde bu tür faaliyetler yapmak istediğinde ülkeler arasında iyi münasebetlerin olacağını söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Başka vilayetlerimizde de bu çalışmalar yapıldığında kardeşlerimizin bulunduğu ülkelerle ülkem, devletim adına münasebetlerin gelişmesi, kültür köprüsüyle bir gönül köprüsünün açılması ve bir gelecek zamanlarda da ülkelerimiz arasında iyi münasebetlerin geliştirilmesi konusunda katkı koyacaktır” diye konuştu.

Şalvar ve kasketiyle karpuz kesen bir Adanalı resmeden ressam Mehmet Sağ, “Güzel Adana’mızın maddi ve manevi zenginliklerini bilen bir insan olarak 3 tane resim yaptım. 2 tanesi kendi tarzım. Burada ki yaptığım çalışmada verimli topraklardan elde edilen karpuzumuza yer vermekte. Bir Adanalının şalvar ve kasketiyle karpuz keserken ki anı. Bu anı resmetmek istedik” ifadelerini kullandı.

“Adana için önemli bir çalıştay”

Çalıştayın Adana için önemli bir proje olduğunu kaydeden ressam Perihan Dikilitaş ise, “Her şeyden önce Adana için sanat adına yapılmış bir proje olduğunu düşünüyorum. Umarım ki ileri ki yıllarda bu projenin devamı sağlanır. Çünkü kent tarafında da çok güzel bir tepki almaya başladı. Umarım ki bu tepki önümüzde ki yıllarda da artarak devam eder” şeklinde konuştu.

Daha sonra Başkan Sözlü ve ressamlar ile birlikte serginin açılış kurdelesi kesildi. 75. Yıl Sanat Galerisi’nde açılan sergi 30 Ocak Pazartesi gününe kadar gezilebilecek.

1. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı kapsamında 17 ülkeden katılan 77 ressam 12 Ocak günü Adana’ya gelip geziler yapıp, Adana’yı çıplak gözle görme imkanı bulmuştu. Usta sanatçılar, daha sonra Adana Kültür Sanat Merkezi’nde (Tarihi Kız Lisesi Binası) 19 Ocak’a kadar resimlerini tamamlamıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23