• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya Ocağını Ahiret Ocağına Tercih Edenler

Yeniakit Publisher
2014-04-16 11:09:00 -
Dünya Ocağını Ahiret Ocağına Tercih Edenler

Hangi Müslümana sorsak, hepsi de benim gibi diyecektir ki; -“Yooo, haayııır, asla! Ben dünya ocağını ahiret ocağına tercih etmem!.” Bu sözümüze kendimiz inanmadığımız ve ikna olmadığımız için karşımızdakini inandırana kadar; din adına olmadık yalana başvurur ve inandırmaya çalışırız.

Mesela ne olur başımızı öne eğip;

-“Evet, dünya o kadar tatlı ki, insanın dünya ocağını ahiret ocağına tercih edesi gelmiyor fakat ahireti de elden bırakmak istemiyoruz” dese. 

Böyle bir itirafta bulunabilsek, belki bir nebze kurtarır tarafımız olacak ama nefsimizle imanımız arasındaki köprülere sam yeli vurduğu için iki ocak arasında sallanıp duruyoruz.

Ve çok cesur insanlarız, tüm bu gerçeklere rağmen, hayat akışımızı “ahiret ocağı” için koordine ettiğimizi hiç sıkılmadan, yüzümüz kızarmadan söyleyebiliyoruz.

Vicdanlara hitap ediyormuş gibi yapıp, cüzdanlara göz dikiyoruz. İnsanların ahiretini kurtaracakmış gibi yapıp, kendi dünyalıklarımızı kurtarıyoruz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Rengi ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin ama yeter ki para gelsin” beklentisi vahim boyutlarda.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23