• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya Çocuk Hakları Günü'nde suriyeli yetim çocuklar ağaç dikti

Yeniakit Publisher
2017-11-21 17:42:00 -
Dünya Çocuk Hakları Günü'nde suriyeli yetim çocuklar ağaç dikti

Suriyeli yetimler, ülkelerindeki hayatını kaybeden çocuklar anısına toplam 500 adet meyve, çınar, ıhlamur ve mavi selvi ağaçlarını toprakla buluşturdu.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Katar Yardım Kuruluşu RAF ortaklığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Yetim Vakfı iş birliğiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kurulan Çocuk Yaşam Merkezi'nde kalan yetimler, Suriye'de hayatını kaybeden çocukların anısını yaşatmak için Dünya Çocuk Hakları Günü'nde 420 ağacı toprakla buluşturdu.
 
Suriyeli yetimler her ağaca bir isim verdi. Verilen isimlerden en dikkat çekeniyse Bodrum'da cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kürdi oldu.
 
Gülsatar: Çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz

Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar, ağaç dikimi öncesi yaptığı konuşmada, çocukların hem eğitim aldıklarını hem de hayata hazırlanmaya çalıştıklarını söyledi. Ayda bir sosyal etkinlik yapmaya gayret edeceklerini belirten Gülsatar, şunları kaydetti: ''Ağaç, hayatımız için çok önemlidir. Yetim çocuklarımıza bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Ekilen ağaçlar onların dinlenecekleri ve gölgesinden faydalanacakları yerler olacaktır.
 
Çocuklarımız, ülkelerindeki hayatını kaybeden arkadaş ve kardeşlerinin isimlerini, Mavi Marmara ve 15 Temmuz şehidlerinin isimlerini kendi diktikleri ağaçlara verdiler. Burada binlerce hayatını kaybetmiş yavrumuz ve şehidlerimizin anısını yaşatmaya çalışacağız." diye konuştu.
 
Mavi Marmara ve 15 Temmuz Şehidleri unutulmadı

Çocuk Yaşam Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte her çocuk artık bir ağaç ile ilgilenecek ve bundan sonra bakımını öğretmenleriyle birlikte yapacak. Mavi Marmara ve 15 Temmuz şehidlerinin de isimlerinin verildiği ağaçlar, çocuklara hayatlarında örneklik teşkil edecek, arkadaşlarının isimleriyle birlikte bu isimleri de birlikte hatırlamış olacaklar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23