Düdüklü tencere tam bir hayal kırıklığı çıktı!

Zaman sıkıntısı yaşayanların kurtarıcısı düdüklü tencereler sebzelerin besin değerini yok ediyor. Dr. Dizdar, ‘Et dışında kullanmayın’ uyarısında bulundu.

07 Ekim 2017 Cumartesi 10:52
Düdüklü tencere tam bir hayal kırıklığı çıktı!

Özellikle çalışan kadınların 'kurtarıcı' olarak gördüğü düdüklü tencereler hayal kırıklığına uğrattı.  Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, düdüklü tencerede pişen yemeğin besin değerinin düştüğünü söyledi. Düdüklü tencerelerin yüksek sıcaklıkta olmasından dolayı özellikle sebzelerin besin değerini etkilediğini belirten Dr. Dizdar, "Düdüklü tencere gıdanın içindeki hassas bileşenlerin ortadan kalkmasına neden oluyor, vitaminlerini öldürüyor ve besin değerini düşürüyor" dedi.

Düdüklü tencerenin kemik suyu elde edilmesi gibi çok uzun süre gerektiren işlemlerde faydalı olabileceğini dile getiren Dr. Dizdar, şu uyarıda bulundu: "Düdüklü tencere bazı açılardan avantaj getirebilir, ama sebze unsurunu da içeren yemeklerde genellikle içeriği etkiler. Bu tencere kemik suyu elde edilmesi gibi çok uzun süre gerektiren işlemlerde işi kolaylaştırır. Elde edilen kemik suyu dondurularak saklanabilir, ihtiyaç oldukça yemeklerin içine karıştırılır. Ama ana yemek daha sonra yine normal tencerede ağır ateşte pişirilmelidir. Doğru teknik kısık ateşte uzun sürede pişirmektir."

Haber Tarihi: 07 Ekim 2017 Cumartesi 10:52

YORUM YAZ

    Günün Karikatürü

    Yeni Akit Gazetesi - Günün Karikatürü 18.02.2018