• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dr. Deniz Şar: Türkiye’de hukuk sistemi Mason locası şeklinde işliyor

Yeniakit Publisher
2013-12-23 14:32:32 - 2013-12-23 14:40:44
Dr. Deniz Şar: Türkiye’de hukuk sistemi Mason locası şeklinde işliyor

Siyaset Bilimci Dr. Deniz Şar, Türkiye’de hakim ve savcılığın işleyiş biçimin imason localarının işleyiş biçimine benzetti.

OSMAN YİĞİT / ANKARA - Türkiye’de okyanus ötesi faktörlerin de etkisiyle yaşanan son gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan Kültürel Genetik Araştırmaları Düşünce ve Teşhis Platformu Onursal Başkanı Dr. Deniz Şar, uzun yıllara dayanan ve dönem dönem patlak veren sorunların çözümü için yargı sisteminde köklü bir devrim yapılmasının kaçınılmaz hale geldiğini söyledi. “Yargı kendini temizlesin” mealindeki açıklamaları ise boş söz olarak tanımlayan Dr. Şar, sorunun bizzat kendisi haline gelen yargı sisteminden, kendi kendisini temizlemesini beklemenin bilimsel bir yaklaşım olmadığını vurguladı.

ULUSAL BİR SEFERBERLİK BAŞLATMAK GEREKİYOR

“Yargı sisteminin ne ölçüde önemli olduğu son yaşananlarla bir kez daha görülmüştür. Eğer zamanında müdahalede bulunulmazsa Türkiye’nin başına yargıyı kullanarak daha başka ne tür belaların açılacağını maalesef hep birlikte göreceğiz” diyen Dr. Şar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de hakim ve savcılığın işleyiş biçimi mason localarının işleyiş biçiminden çok farksızdır. Türkiye’de yargı sisteminin yamalarla bir noktaya getirilebilmesi mümkün değildir. Sistemin Japonya, Almanya ve Sırbistan örneklerinde olduğu gibi sıfırdan yeniden yapılandırılması ve bu yeniden yapılandırmanın tesis edilebilmesi için de, ulusal seferberlik ilan edilerek en az üç seneliğine adli tatil ilan edilmesi gerekir. Bu örneği Sırbistan’da gördük.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23