• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tatilcilerin dönüşü erken başladı

Yeniakit Publisher
2014-07-30 14:42:00 - 2014-07-30 21:28:49
Tatilcilerin dönüşü erken başladı

Ramazan Bayramı için İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Marmara Bölgesi'ndeki diğer illerden gelip Çanakkale'den geçen vatandaşlardan bazıları dönüşe başladı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, tatilcilerin dönüş izdihamı erken başladı. Sabahın erken saatlerinde, İstanbul'a gitmek için limanda oluşan uzun kuyruklar dikkat çekti.

Ramazan Bayramı'nın son günü, İstanbul'a dönmek için Bandırma Limanı'nda uzun kuyruklar oluştu. Sabah saat 09.45'te başlayan araç ve yolcu taşıma işlemleri, saat 23.55'e kadar devam edecek. Normalde gün içersinde Yenikapı ile karşılıklı olarak 4 seferin yapıldığını hatırlatan İDO Yetkilileri, bayram nedeniyle yoğunluğun dikkate alınması sonucu sefer sayısını 6 feribot ve 4 deniz otobüsü olamak üzere 10'a çıkardıklarını söylediler. Yetkililer, bayramın son günü Bandırma Limanı'ndan İstanbul'a toplam 5 bin 600 yolcu ve bin 200 aracın taşınacağını kaydettiler.

TEM OTOYOLU'NDA TATİLCİ YOĞUNLUĞU

Raramazan Bayramı tatilinin son gününde evlerine dönenler TEM Otoyolu'nun Bolu ve Düzce kesimlerinin İstanbul istikametinde yoğunluğa neden olurken, trafiğin akışında sorun yaşanmadı.

Ramazan Bayramı'nın son gününde evlerine dönen tatilciler TEM Otoyolu'nun İstanbul istikametinde yoğunluğa neden oldular. TEM Otoyolu'nun Bolu ve Düzce kesimlerinin İstanbul istikametine doğru yaşanan yoğunluğa rağmen, trafiğin akışında sorun olmadı. Bayram öncesi kilometrelerce kuyruğun olduğu TEM Otoyolu Gerede gişelerinden ise dönüş yolculuğuna çıkanlar araçlarıyla gişelerden beklemeden geçtiler. Trafik ekipleri TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nda önlemlerini arttırırken, evlerine dönen tatilcileri aşırı hızdan ve yakın takipten kaçınmaları, yolculukları arasında mola vererek dinlenmelerini tavsiye etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ÇANAKKALE'DE FERİBOT KUYRUĞU

Çanakkale'de bayram tatilinin son günü erken saatlerden itibaren dönüş çilesi başladı. Bazı tatilcilerin bugün sabah saatlerinden itibaren yola çıkmasıyla Çanakkale'de yine uzun feribot kuyrukları oluştu.

Hafta sonuyla birleşip 5 güne çıkan bayram tatili için İstanbul, Edirne, Tekirdağ başta olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki diğer illerden Ege ve Akdeniz'e gidenlerin dönüş yolculuğu başladı. Bu defa tedbirli davranıp yoğun trafiğe takılmamak için tatilin son günü, günün ilk ışıklarıyla yollara düşenler yine de feribot iskellerindeki kuyruk çilesinden kurtulamadı. Çanakkale ve Lapseki'deki feribot iskelelerinde, Avrupa yakasına geçmek isteyen tatilciler uzun araç kuyrukları oluşturdu. Bölgede deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., tatilcilerin mağdur olmaması için bu iki hatta toplam 10 feribotla tarife olmaksızın hizmet vermesine rağmen, araç kuyruğu 1 kilometreyi buldu. Saatler ilerledikçe araç kuyrukları azalmak bir yana daha da artıyor.

KIRIKKALE'DE YOĞUN TRAFİK

Kırıkkale kent girişindeki yollarda araçlar uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Zaman zaman meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle de ulaşımı durma noktasına geldi. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik ekipleri üç ayrı karayolunda geniş kapsamlı önlemler alıp, yoğunluğun olduğu bölgelerde trafik akışını rahatlatmaya çalıştılar. Ekipler, yoğunluğun ve kaza riskinin olduğu karayollarında aldıkları önlemle birlikte sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardılar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23