• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Donald Trump'ın 'dinleme' iddiasının belgeleri Kongre'ye sunuldu

Yeniakit Publisher
2017-03-18 10:08:00 -
Donald Trump'ın 'dinleme' iddiasının belgeleri Kongre'ye sunuldu

ABD Adalet Bakanlığının eski Başkan Barack Obama'nın Başkan Donald Trump'ın telefon görüşmelerini dinlettiği yönündeki iddiaları destekleyecek belgeleri Kongre'ye sunduğu belirtildi.

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Sarah Isgur Flores, yaptığı açıklamada, belgelerin Temsilciler Meclisi ve Senatonun İstihbarat Komitelerine gönderildiğini belirtti.

Flores, "Adalet Bakanlığı, 2016 seçimleri sırasında gerçekleşen dinleme olayına ilişkin olarak Temsilciler Meclisi ve Senatonun talep ettiği belgeleri ilgili makamlara ulaştırmıştır." ifadesini kullandı.

CNN televizyon kanalı ise ismini açıklamadığı yetkililere dayandırdığı haberinde, Adalet Bakanlığı tarafından Kongreye yollanan belgelerin iddiaları kanıtlayacak ölçekte olmadığını savundu.

"Obama beni dinledi" demişti

Başkan Trump, Obama'nın seçim sürecinde kendisinin telefonlarını dinlettiğini iddia etmişti.

Trump, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Obama'yı hedef alarak, "Berbat. Obama'nın (başkanlık) zaferimizin hemen öncesinde Trump Tower'ı dinlettiğini öğrendim. Hiçbir şey bulunmadı. Başkan Obama, çok kutsal olan seçim sürecinde benim telefonlarımı dinletecek kadar nasıl alçaldı? Bu Nixon/Watergate'tir. Kötü (ya da hasta) adam." açıklamasında bulunmuştu.

Buna karşılık ise Obama, sözcüsü Kevin Lewis aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Başkan Obama ya da Beyaz Saray'dan herhangi bir yetkili hiçbir ABD vatandaşının dinlenmesi için bir emir vermedi. Bunun dışındaki görüşler yanlıştır." ifadelerini aktarmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23