• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Donald Trump canlı yayında yuhalandı

Yeniakit Publisher
2016-02-08 05:50:00 -
Donald Trump canlı yayında yuhalandı

ABD’de başkanlık seçimleri kapsamında Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayları, New Hampshire eyaletinde yapılacak ön seçimler öncesinde canlı yayında son kez kozlarını paylaştı. Açık oturumda İslam düşmanı Donald Trump seyircilerden büyük tepki gördü.

Ön seçimlerin 9 Şubat Salı günü yapılacağı New Hampshire eyaletinin Manchester şehrindeki St. Anselm’s College’da düzenlenen açık oturum, ABC News televizyonunda yayınlandı. Oturuma "emlak zengini" Donald Trump, Teksas Senatörü Ted Cruz, Florida Senatörü Marco Rubio, eski beyin cerrahi Ben Carson, eski Florida valisi Jeb Bush, New Jersey Valisi Chris Christie ve Ohio Valisi John Kasich katıldı.

Partinin diğer aday adaylarından, bir teknoloji firmasının eski CEO’su Carly Fiorina, anketlerde yeterli oyu almadığı için programa davet edilmezken, oy yüzdesi çok düşük olan eski Virginia Valisi Jim Gilmore da bu tartışma programına da çağrılmadı.

Programda katılımcılara Irak savaşından Kuzey Kore’ye, terör örgütü DAEŞ’ten Guantanamo tutukevine, Obama’nın cami ziyaretinden göçmenlik ve sağlık reformu konularına kadar ülkenin iç ve dış politikasına dair çok sayıda soru yöneltildi.

Donald Trump, ABD’nin Irak savaşına karşı olduğunu belirtirken, Marco Rubio, Başkan Obama’nın ülkesinin dünyadaki liderliğini zayıflattığını ileri sürerek, “Biz dünyanın geri kalanı gibi olmak istemiyoruz” ifadesini kullandı.

TRUMP YUHALANDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Barack Obama’nın hafta içinde Baltimore İslam Toplumu’ndaki camiye gerçekleştirdiği ziyaretin hatırlatıldığı programda, senatör Rubio’ya başkan olması halinde bir camiyi ziyaret edip etmeyeceği soruldu. “Ziyaret edebilirim” cevabını veren Rubio, konuyu ABD’deki Hristiyanların dini özgürlüklerinin ihlal edilmesine getirdi.

Öte yandan Donald Trump, programda yuhalandı. “Kamulaştırma yetkisi” üzerine yöneltilen soruya “bunun ülkeleri için bir gereklilik” olduğu yanıtını veren Trump’a, Jeb Bush tepki gösterdi.

Bush, Trump’ın Atlantic City’deki kumarhaneleri için otopark yeri inşa etmek üzere yaşlı bir kadının özel mülkünü "kamulaştırma yetkisini" kullanarak elinden almak istediği iddiasında bulundu.

Trump, bunun üzerine Bush’un "sert çocuğu oynamak" istediğini söyledi. Bush’un “Yaşlı bir kadından mülkünü almanın sertlikle ne ilgisi var?” sözleri üzerine, izleyiciler Trump’ı yuhaladı.

3 ADAY ADAYI ÖN SEÇİMLERİN ARDINDAN ÇEKİLDİ

Cumhuriyetçi Parti’de Iowa ön seçimlerinin ardından Kentucky Senatörü Rand Paul, eski Arkansas valisi Mike Huckabee ve eski Pensilvanya senatörü Rick Santorum adaylıktan çekilmişti.

Demokrat Parti cephesinde ise eski Maryland Valisi Martin O’Malley Iowa’da yeterli desteği göremediği için adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Demokrat Parti’de eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Vermont Senatörü Bernie Senders adaylık için yarışıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23