• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Domuz eti ne ise piyango da odur

Yeniakit Publisher
2017-12-15 03:37:57 - 2017-12-15 03:37:56
Domuz eti ne ise piyango da odur

Miladi yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte ‘Milli’ Piyango çekilişi için caddeler şans oyunu biletçileriyle doldu.

İlahiyatçılar, “Piyango insanı kâfir yapmaz ama günah hanesine bir haram yazdırır. Domuz eti ne ise, zina ne ise, içki ne ise kumar da odur. Piyango gibi kumar çeşitlerinden de ateşten kaçınır gibi kaçınmalıyız” dediler.

Hristiyan Batı kültürünün ürünü olan miladi yılbaşının gecesinde gerçekleşecek “Milli” Piyango çekilişi yeniden gündemde. Piyango çekilişi için caddeler şans oyunu biletçileriyle dolmuş durumda. Vatandaşlar, İslâm dininin haram kıldığı kumar ile zengin olma hayalleri kurmaya sürükleniyor. Müslümanların ahiretini tehlikeye atması demek olan piyango ile ilgili Akit’e konuşan ilahiyatçılar, içkiden ve domuz etinden nasıl kaçınılıyorsa piyango gibi kumar çeşitlerinden de aynı şekilde uzak durulması gerektiğini söylediler.

DÜNYASI DA AHİRETİ DE TEHLİKEDE

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldız, Müslümanlara ‘şuur’ uyarısında bulunarak, “Bizim hedefimiz Karunlaşmak olamaz, olmamalıdır” dedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) “Kim bir kavme benzerse onlardandır” Hadis-i Şerif’ini hatırlatan ilahiyatçı Murat Yıldız, “Bu inançla alakalı bir olgudur. Gezi olaylarında ağaçlar kesilmesin diyenler, yılbaşında çamları yerle bir ediyor. Kurban Bayramında milletin kurbanına karışanlar yine yılbaşında hindileri bir bir gırtlaklıyor onlara ses çıkartan olmuyor. Piyango da buna eş bir durumdur. Dolayısıyla Müslüman’ın bu konuda şuurlu olması lazım. Yoksa bir insanın piyango alması onu kâfir yapmaz ama şuursuz yapar. Piyango insanı kâfir yapmaz ama günah hanesine bir haram yazdırır” diye konuştu.

Piyango çekilişlerinde büyük ikramiyeyi kazananların dünyada da refaha kavuşamadığını belirten Yıldız, “Daha önce yapılmış bir araştırma sonucunda, şans oyunlarında kendilerine büyük ikramiye çıkmış olan insanların birkaç sene sonraki hallerine bakıldığında, ikramiye öncesinden daha perişan halde oldukları görülmüştü. Piyango ile ahiret tehlikeye atıldığı gibi dünyada da refah hayat yaşanmıyor yani bu paralarla. Bizim amacımız Karun gibi zengin olmak değil. Hedefimiz asla Karunlaşmak olmamalıdır” ifadelerini kullandı. Murat Yıldız, piyango gibi şans oyunlarının insanlarda çalışmadan para kazanma duygusunu uyandırdığı ve geliştirdiği için hayalperest toplumların meydana geldiğini söyledi.

KUMARDAN, ATEŞTEN KAÇINIR GİBİ KAÇINMALIYIZ

Kumarın her çeşidinin yüce İslam dinince yasaklandığını vurgulayan ilahiyatçı-yazar Mahmut Toptaş, “Unutmalıyız ki her çeşit kumar 365 gün yasaktır, haramdır. Herkes kazancını alın teriyle ve tertemiz şekilde kazanmalıdır. Haramdan kaçınarak helalin dışına çıkmayanlar hem bu dünyada alnı açık gezerler hem de ahirette cennet köşklerinde tertemiz bir ahir ömür sürerler” şeklinde konuştu.

Loto, Toto, Şans Topu gibi şans oyunlarına müptela olmuş vatandaşların bu haramdan uzaklaşmak için piyangoyu başlangıç kabul ederek tamamından vazgeçmeleri için çağrıda bulunan Mahmut Toptaş, “İnsanın aklı çok ama çok değerlidir. Allah, kendimize ve canımıza en güzel emanet olarak aklı vermiştir. O aklın bir saniyeliğine dahi kapatılmamasını istemeliyiz. İçkiden nasıl kaçınıyorsak, domuz etine nasıl yakınlaşmıyorsak piyango gibi kumar çeşitlerine de yakınlaşmamalıyız. Domuz eti ne ise, zina ne ise, içki ne ise kumar da odur bunu unutmamalı ve haramlardan uzak durmalıyız. Piyangoyu başlangıç kabul ederek Süper Loto’yla da, Sayısal Loto’yla da, İddaa’yla da, Şans Topu’yla da, At Yarışları’yla da ateşle mesafeli olur gibi mesafeli olmalıyız” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

FARUK ARSLAN / İSTANBUL

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23