• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doktordan hemşireye önce küfür ardından dayak!

Yeniakit Publisher
2015-03-04 14:39:00 - 2015-03-04 14:49:11

Erzurum’da inanılmaz bir sağlık skandalı yaşandı. Bu kez yer ameliyathane, taraflar ise bir doktor ve hemşire idi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde görevli hemşire Nursel A, ameliyat sırasında Ortopedi ve Travmatoloji bölümü araştırma görevlisi Asistan Dr. F.K’nın hakaret edip, yumruk attığını ileri sürerek şikayetçi oldu. Olay, hemşire Nursel A’nın iddiasına göre, 3 Mart günü saat 01.15 sıralarında Yakutiye Araştırma Hastanesi ameliyathanesinde meydana geldi. Cerrahi Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde görevli araştırma görevlisi Dr. F.K, bir hastayı ameliyat ederken dikiş iplerini bulamayınca sinirlendi. Bunun üzerine hemşire Nursel A. ile tartıştı ve ardından hakarette bulundu. Hemşirenin, hakaret etmesinin yanlış olduğunu söylemesi üzerine F.K, darp olayı gerçekleşti. Yüzüne darbe aldığını belirten hemşire Nursel A, polise giderek şikayetçi oldu.

"NAMUSUMLA İLGİLİ KÜFRETTİ"

Hemşire Nursel A. olayı şöyle anlattı:

“Ameliyathanede iki vaka vardı; biri genel cerrahi, diğeri ortopedi. Ortopedi ameliyatının ardından bir ortopedi vakası daha gelecekti. Ben o sırada diğer ameliyata hazırlık yapmak için doktor beye söyleyip çıktım. Çıkarken de ’Doktor bey dikişler burada hazır’ dedim. Ben çıktıktan sonra dikişleri bulamamış. Arkamdan ’Nursel neredesin?’ diye bağırmaya başladı. Gittiğimde ’gerizekalı nerede bu dikişler’ dedi. Doktor, hakaretle konuşmaya başlayınca ben sakin bir şekilde ’sizin karşınızda bir bayan var bu şekilde konuşamazsınız’ diye karşılık verdim. Bunun üzerine sedyeyi tekmelemeye, üzerindeki önlüğü parçalamaya başladı. ’Gideceksin lan buradan’ diyerek beni odadan kovdu. Ben de ’siz rahatsızsanız, siz gidin’ dedim. Onun üzerine sinirlendi ve gitti. O sırada bana küfür etmiş, bunu arkadaşlarım duymuş. En son ben namusumla alakalı bir küfür ettiğini duydum. Peşinden gidip ’Senin annen, bacım yok mu? Yazıklar olsun, ne kadar kolay küfür ediyorsun" diye konuşunca, erkek soyunma odasından tekrar geri geldi. Hiç vuracağını tahmin etmedim. Bir anda elini kaldırınca refleks olarak elimi yüzüme kapattım. Yumruğunun yarısı elime, yarısı da göz altına geldi. O sırada irkildim, ayaklarımdan terliklerim çıkmış."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"HİÇBİR DOKTOR MÜDAHALE ETMEDİ"

Olaya doktorların kayıtsız kaldığını savunan hemşire, "Bunu gören hiçbir ortopedi doktoru yanımda olmadı. Ben de erkek soyunma odasına peşinden gittim, yumruğunu sıktı tekrar vuracaktı ki anestezi doktoru Sinan bey geldi. Aramızı açtı, onun ağzını kapatıp, yere yatırdı ki tekrar bana vurmasın. Biz bir ekibiz, birbirimizi idare ediyoruz. Ama bunun stresini bir alt üst ilişkisi düşünüp de egosunu tatmin edercesine sen hemşireden çıkaramazsın.”

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Enbiya Aksakal, asistan doktor ve ameliyathanede görevli hemşire arasında münferit bir olay yaşandığını doğrulayarak, “İki çalışan arasında karşılıklı birbirlerine yönelik suçlama var. İdari soruşturma başlattık. Kendileri de gidip şikayetçi olarak adliyeye olay intikal etmiş durumda. Soruşturmanın sonucunda olay belli olacak. İki taraf da dinlenecek, şahitlerin ifadelerine başvurulacak. Üzücü bir olay. Ameliyathane ortamında gerçekleşiyor” dedi.

 

İHA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23