• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Rektörler Toplantısı

Yeniakit Publisher
2016-01-21 12:17:00 -
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Rektörler Toplantısı

Yükseköğretim Kurulu'nda (YÖK) İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da katılımıyla "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Rektörler Toplantısı" düzenlendi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın başkanlığında düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Rektörler Toplantısı"na YÖK Genel Kurul üyeleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 24 üniversitenin rektörleri katıldı. Toplantıya Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal katıldı.
YÖK Başkanı Saraç ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yaptıkları açılış konuşmalarının ardından toplantıya katılan rektörler söz alarak, üniversitelerinde yaşadıkları sorunları ve bu sorunların çözümüne ilişkin görüş ve önerilerini aktardı. Toplantıda, bölgedeki üniversitelerde eğitim- öğretimlerini sürdüren öğrencilerin ve idari ve akademik personelin yaşadıkları akademik ve güvenlik boyutundaki sorunlar bütün yönleriyle ele alındı. Artan terör olayları nedeniyle bölgedeki yükseköğretim kurumlarında görev yapan personelin ve eğitim gören öğrencilerin yaşanan bu hadiselerden etkilenmemesi için alınması gereken kararlar ve atılması gereken adımlar istişare edildi. Ayrıca toplantılara devam edilmesi kararı alındı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23