• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğan’dan “domuz” tuzağı

Yeniakit Publisher
2014-05-14 08:16:00 - 2014-05-13 23:22:21
Doğan’dan "domuz" tuzağı

Doğan Egmont Yayıncılık’ın “Dokun ve Hisset Bebek Kitabı: Vak Vak” diye satışa sunduğu çocuk kitabında domuz sevimli bir hayvan gibi gösteriliyor.

FURKAN ALTINOK / ANKARA - Medya patronu Aydın Doğan’ın sahipliğini yaptığı Doğan Yayın Holding’in (DYH) ortak olduğu Doğan Egmont Yayıncılık, çocuklar için hazırladığı kitaplarda domuzu sevimli ev hayvanları olarak gösteriyor. Danimarkalı Egmont yayıncılık ile 1996 yılında ortak olan DYH, Türkiye’de Doğan Egmont Yayıncılık ismiyle bir şirket kurdu. Şirket, çocuklar için hazırlamış olduğu kitapçıklarda, evcil hayvanlar kategorisine domuzu da eklemiş.

“DOMUZCUK SENİ GÖRMEYE GELMİŞ”

Doğan Egmont tarafından hazırlanıp “Dokun ve Hisset Bebek Kitabı: Vak Vak” diye satışa sunulan çocuk kitabında, “Sevgili anneler ve babalar, bu kitapta çocuklarınız birbirinden sevimli yavru hayvanlarla tanışacak” deniliyor. Hangi renklerin hangi duyuları harekete geçirdiği de yazan kitapta, pembe renk için “hayal gücünüzü harekete geçirir” deniliyor. Ancak hemen arka sayfada gösterilen domuz resminde domuzun burnu pembeye boyanmış ve “Hey! Bak meraklı bir domuzcuk seni görmeye gelmiş. Burnunla burnuna dokunabilir misin” ifadelerine yer alıyor.  

DOĞAN EGMONT KİMDİR?

Kültürümüze yabancı olan unsurları Danimarka’dan alarak yaymaya çalışan Doğan Egmont Yayıncılık, kurumsal internet sitesinde kendisini şöyle tanımlıyor: “Daha aydın bir gelecek için dünya sınıfı yayıncılık vizyonuyla yayın hayatına 1996’da başladı. Portföyündeki 1000’den fazla kitap ve 23 dergiyle eğlence, eğitim, sosyal değerler ve sosyal sorumluluklardan taviz vermeden çocukların zihinlerinde bir pencere açabilmek için yayın hayatına devam ediyor.”

14 BİN KİTAPÇIDA  SERGİLENİYOR

“İskandinavya’nın 1878’den günümüze faaliyet gösteren köklü yayıncısı Egmont ile Doğan Grubu’nun ortaklığıyla kurulan Doğan Egmont, dünyaca ünlü markaları en etkili şekilde çocukların beğenisine sunuyor. Disney, Mattel, Nickelodeon, Turner, Harper Colins, Scholastic gibi dünyanın en ünlü kuruluşlarının yayınlarını Türkiye’ye kazandırırken ürettiği yerel kitap projeleriyle de raflardaki yerini alıyor. Okul öncesi, okul dönemi, ilk gençlik ve gençlik kategorilerinde, Türkiye çapındaki 14.000’den fazla bayi ve kitapçıya ulaşıyor. Doğan Egmont, ‘Okumak gelecektir’ felsefesiyle çocukların ve gençlerin kişisel gelişimlerinde önemli bir rol oynuyor.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23