• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Ufuk'un kaleminden Akıllı Tercih 2015

Yeniakit Publisher
2015-07-06 01:44:00 -
Mehmet Ufuk'un kaleminden Akıllı Tercih 2015

Üniversitelerini resmen seçecek olan adaylar, seçeceği bölümle ilgili tüm detayları öğrenmeye çalışırken, üniversiteler eylül ayında başlayacak olan 2015- 2016 akademik yılına daha güçlü ve yeniliklerle girmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bazısı yerleşkelerini genişletirken, bazıları teknik altyapılarını yeniliyor. Hatta kurumsal kimlik çalışması çerçevesinde logo değişikliğine giden bile var.

İşte üniversite yönetimlerinin yeni döneme hazırlanırken yaptıkları çalışmalardan öne çıkanlar:

 


Bezmi Alem Üniversitesi


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eyüp’te yeni yerleşkesi

Şehrin merkezinde yaşayan üniversite mesajını öne çıkaran Bezmi Alem Üniversitesi yönetimi bu yıl yeni öğrencileri için yeni yerleşkeler tesis etti. İstanbul’un kalbi olan Aksaray -Fatih’te yaklaşık 100.000 metrekarelik alana kurulu olan Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi kampüsünde idari bina, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakülteleri ile araştırma merkezleri, fitoterapi merkezi, enstitüler, uygulama ve araştırma hastanesi yer alıyor. Ayrıca bu yıl Eyüp yerleşkesinde sağlık bilimleri fakültesi, Gayrettepe yerleşkesinde ise yabancı diller bölümü ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu; çağdaş derslikler, son derece modern cihazlarla donatılmış laboratuvarlar ile eğitim verilecek.

 


İstanbul Aydın Üniversitesi

Global düşünüyor

2015 – 2016 akademik yılında lisans alanında, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sosyal Hizmet ile Tarih, ön lisans alanında ise Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sosyal Hizmetler bölümlerine ilk kez öğrenci alınacak. Mezun olacak öğrencilerimizin iş hayatına sorunsuz bir şekilde hazırlanması açısından yeni bölüm açarken ulusal ve uluslararası sektörlerin ihtiyaç ve istihdam durumu göz önünde bulunduran üniversite, hem ülkemizin hem de dünyanın ihtiyaçlarına cevap verecek planlamalarla ilerliyor.

 

Plato MYO

Yeni yerleşkeler

Aşçılık ve Turizm Otel İşletmeciliği programlarının kampüsünü Yenibosna Plato Han bünyesine taşıyan okul iki program derslerini uygulamalı olarak otel içerisinde gerçekleştirecek.

 


Beykoz Lojistik MYO

Fikre önem veriyor

Öğrencilerinin fikirlerinin hayata geçirildiği platformda “Yaratıcı Fikirler Atölyesi” oluşturan okulda bu alanda ilgili branşlarda yeni değerler oluşturmayı hedefliyor.

 


Üsküdar Üniversitesi

Beyin için büyük yatırım

Kurulduğu günden bugüne en büyük hedefi dünyaya bilim ihraç eden üniversite statüsünde ilerlemek olan Üsküdar Üniversitesi, bu hedefle nörobilim, mühendislik, sağlık bilimi ve sosyal bilimlerin tümünü multidisipliner olarak bir araya getirerek Türkiye’nin ilk Brain Park (Beyin Parkını) hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı ve Mayıs ayında Washington’da Beyaz Saray’da Brain Initiative Komisyonu Başkanı ve heyetiyle yapılan görüşme sonucunda ilk somut adım atıldı. “Gelişen Yenilikçi Nöroteknolojiler yoluyla Beyin Araştırmaları (BRAIN) İnsiyatifi" programının Türkiye temsilcisi olan üniversitede, beyin araştırmaları, beyin haritalanması ve beyin hastalıklarının maliyetinin düşürülmesi gibi birçok çalışma, Ortadoğu’da Üsküdar Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilecek. Üsküdar Üniversitesi, “THE BRAIN” temsilciliği kapsamında Kasım 2015’te de Brain Initiative, SBMT (Beyin Haritalama ve Tedavi) Komisyonu’nun da katılımı ile “Beyin Araştırmaları Sempozyumu” düzenleyecek. Sempozyumdan alınacak sonuçlar yine Kasım 2015’de Antalya’da gerçekleşecek G20 zirvesinde paylaşılacak.

 


Adnan Menderes Üniversitesi

Teknopark kuruluyor

Üniversitede üretilen teknolojiyi ve yenilikleri, Ar-Ge çalışmalarını tek bir merkezde toplayarak, halkla bütünleşen, Aydın’a artı değer sağlayan bir bilgi aktarımının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bu amaçla da Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknopark kurulması çalışmaları başlatıldı. 2009’dan bugüne kadar yurtdışına gönderilen akademik ve idari personel sayıları bakımından ilk 5 üniversite içinde yer alan Adnan Menderes Üniversitesi’nin öğrenci sayısında da ciddi bir artış söz konusu. Yurtdışına giden öğrenci sayısı 90, gelen öğrenci sayısı 70 civarında. Gelen öğrenci sayısını arttırmak için Fakültelerde özel İngilizce sınıfları açılacak.

 


Medipol Üniversitesi

Mega yatırımlarla ‘Gençlik hareketi’

Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan ve sağlık odaklı bir üniversite olarak eğitim hayatına giren İstanbul Medipol Üniversitesi, 100’ü aşan lisans ve ön lisans programıyla 2015 – 2016 akademik yılına hazırlanıyor. Bünyesindeki Tıp Fakültesi öğrencilerine Türkiye’nin en büyük özel hastanesi olan Bağcılar MEDİPOL Mega‘da eğitimlerini pekiştirme şansı veren üniversite, Kavacık’taki kampüsünde de 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesini inşa ediyor. Medipol Sağlık Grubuyla özdeşleşen İstanbul Medipol Üniversitesi’nde 46 adet lisans programı ve 60’a yakın önlisans programında 5 bin civarında öğrenci öğrenim görüyor. Tıp Fakültesinin yanı sıra toplum bilimleri alanında da adından söz ettiren İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, fiziki ve akademik yönlü alt yapı çalışmalarına hız verilen üniversitenin öğrenci kontenjanının ikiye katlanacağını söyledi. 11 fakülte, 3 meslek yüksekokulu ve üç enstitüsü bulunan Medipol Üniversitesi bu yıl tüm alanlarda atağa kalktı. Üniversite, 2015 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından televizyonlarda "Ünivesitede gençlik hareketi" mottosuyla farklı bir reklam filmine imza attı.

 


İstanbul Ticaret Üniversitesi

Eğitim dünyasında 14. yılını geride bırakan İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2015- 2016 akademik yılına kurumsal kimliğini ve gelecek vizyonunu yenileyerek giriyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar’ın deyimi ile “tarihi bir an” olarak nitelendirilen kurumsal kimlik çalışmasının ilk uygulaması tanıtım günlerinde yapılmaya başlandı. Başkan Çağlar, “Logonuzu değiştirmek için gerekçeleriniz olmalı. Ve bir iddiayla orta çıkmanız gerekir. Biz bu iddiayla ortaya çıkıyoruz” diyerek, “14 yıl önce 73 öğrenci ile yola çıkmışız. Bugün lisans ve yüksek lisans 7.626 öğrencimiz, 277 akademisyenimiz ve 34 ülkeden gelen yabancı uyruklu öğrencilerimiz var. Öğrencilerimiz bundan sonraki eğitim hayatlarına yepyeni bir kurumsal kimlikle devam edecekler” mesajı verdi.

Yeni rota

Çağlar, çağı yakalamak, küresel değişimin parçası olabilmek için logoda yenilenmeye gidildiğine işaret ederek, ‘ Aynı zamanda yeni bir rota da çiziyoruz. İTO, faaliyetlerine bakıldığında dünyanın en büyük Odası. Böyle bir odanın üniversitesiysek ve bu Oda yaptığı her işte, iş dünyasına örnek olduysa, önünü açtıysa, üniversitemizin de o seviyede bir üniversite olması gerekiyor. Ki, hem diğer üniversitelere hem iş dünyasına örnek olalım. Gerçekten girişimci yetiştirelim. İş dünyasına katkı sağlayacak insanlar yetiştirelim” mesajı verdi.

 


Mehmet UFUK - egitimrehberi / 6 Temmuz 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23