• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyarbakır’ın ‘çılgın projesi’ 200 bin istihdam sağlayacak

Yeniakit Publisher
2015-05-26 08:03:00 - 2015-05-25 22:18:45
Diyarbakır’ın ‘çılgın projesi’ 200 bin istihdam sağlayacak

Atatürk Barajı’ndan sonra Türkiye’nin en büyük ikinci barajı olacak Silvan Barajı’nın da arasında yer aldığı 8 baraj, 2 tünel ve sulama şebekesinin yapıldığını vurgulayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, projenin 200 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını, ekonomik meselelerin çok büyük bir bölümünü geride bırakacağını söyledi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da yapımı süren Silvan Projesi tamamlandığında 200 bin kişiye istihdam sağlayacak. Güneydoğu Anadolu bölgesindeki verimli toprakların suyla buluşturularak bölge halkının gelirinde artış sağlayacak barajların inşası devam ediyor. 

Sulama alanı açısından Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci barajı olacak Silvan Barajı'nın da içinde yer aldığı 8 baraj, 20 kilometre uzunluğunda 2 tünel ve sulama şebekelerini kapsayan Silvan Projesi, Diyarbakır'ın çehresini değiştirecek. Diyarbakırlılar, 2,5 milyon dönüm araziyi suya kavuşturarak il ekonomisine büyük katkı sunacak projenin tamamlanmasını heyecanla bekliyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada, Atatürk Barajı'ndan sonra GAP'ın en büyük sulama projesi olan Silvan Projesi'nin Diyarbakır'da yapıldığını, bu sayede ildeki 2,5 milyon dönüm arazinin sulanacağını söyledi.

Araziler sulandığı zaman ildeki tarımsal üretim miktarının en az 3-4 kat artacağını, ayrıca suya kavuşacak arazilerin değerinde de büyük artış olacağını vurgulayan Yılmaz, Silvan Projesi, GAP Eylem Planı'nın en önemli sulama projesi olduğunu bildirdi. Bakan Yılmaz, projenin 2,5 milyon dönüm verimli araziyi suyla buluşturacağını ifade ederek şöyle konuştu: "Bunun anlamı doğrudan veya dolaylı olarak en az 200 bin insana istihdam demektir. Çiftçilerimizin gelirini artacak, Diyarbakır'da üretim patlaması olacak. Diyarbakır ekonomisini dönüştürecek, refahı ve istihdamı artıracak en büyük projemizdir. Maliyeti 6,8 milyar liradır. Ben bunu Diyarbakır'ın 'çılgın projesi' olarak görüyorum. Çılgın derken, büyük ve dönüştürücü bir projedir. Aşama aşama hayata geçiriyoruz." Projenin yapımını engellemek için terör örgütü PKK mensuplarının baraj inşaatlarına saldırı düzenlediğini anımsatan Yılmaz, bu saldırıların yoksulluğun azaltılmasına yönelik çabaları, gençlerin geleceğine ve çiftçinin gelirini hedef aldığını anlattı. 

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23