• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet'ten açıklama: Onları biz davet etmedik

Yeniakit Publisher
2014-11-14 17:35:00 - 2014-11-14 18:30:11
Diyanet'ten açıklama: Onları biz davet etmedik

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin skandal bir karara imza atarak Almanya'daki camileri sapkın eşcinsellere açtığı iddia edildi. Ancak konu ile ilgili gelen açıklama iddiaların asılsız olduğunu ortaya koydu.

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Şehitlik Cami Derneği’nin Başkanı Ender Çetin, kamuoyunda ''Eşcinselleri camiye davet ettiler'' iddialarıyla ilgili olarak kendilerinin eşcinsel grubu camiye davet etmediklerini söyledi.

Çetin, yaptığı açıklamada, çeşitli organizasyonlar yapan Leadership Derneği ile bir eşcinsel grubun 24 Kasım'da camiyi ziyaret etme konusunda talebi olduğunu belirterek, cami derneğinin herkese yönelik rehberlik ve camiyi tanıtma faaliyetinde bulunduğunu hatırlattı.

Şehitlik Camisi'nin diğer camilerde olduğu gibi hangi din, ırk, renk, dil ve düşünceden olursa olsun herkese açık olduğunu ifade eden Çetin, "Onlar bir cami ziyaretinde bulunmak istediklerini ilettiler. Fakat biz onlara hususi bir davetiye göndermedik. Herkese kapımız açık olduğu için herkesi gezdiriyoruz" dedi.

CAMİNİN DAVETİ DEĞİL

"Özellikle bir davet etme olayı olmadı" diyen Çetin, ancak bu olayın kamuoyuna "caminin daveti olduğu" şeklinde yansıtıldığını bundan da rahatsızlık duyduklarını kaydetti.

Cami ziyareti sonrası soru cevap kısmında homofobi konusu ve diğer konuların da sorulabileceğini ifade eden Çetin, bu programda mezarlığın tarihçesi, caminin mimari yapısı, dinin temel kuralları ve özellikle namaz kılmanın anlatıldığını, ardından soru cevap bölümüne geçildiğini anlattı. Çetin, ancak onlara bir konuşma yaptırma gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

Leadership Derneğinin ‘’Meet2respect’’ projesi kapsamında Göçmen Lezbiyen ve Homoseksüeller Derneği 24 Kasım’da camiyi ziyaret edeceği ifade edilmiş, bu etkinliğin Şehitlik Cami Derneği ile birlikte düzenlendiği belirtilmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23