• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet neden FETÖ'nün hedefinde?

Yeniakit Publisher
2016-02-07 11:11:00 -
Diyanet neden FETÖ'nün hedefinde?

FETÖ'nün hedefinde neden Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkan Mehmet Görmez var. Paralel medyanın Diyanet'e ve Mehmet Görmez'e pervasızca saldırmasının arkasında hangi gizli nedenler var? Diyanet'i yıpratmak kimin işine yarıyor?İşte detaylar:

FETÖ 40 YILDIR DİYANET'TE KADROLAŞIYOR

Fetullahçı örgüt'ün Diyanet'e sızması 40 yıl öncesine dayanıyor. O dönemde İlahiyat Fakültelerine, İmam hatiplere ve Diyanet teşkilatına sızmaya çalışan örgüt, bu amacında başarılı oluyor. 1970'li yılların başında Başkan Yardımcısı Yaşar Turnagör zamanında bu kadrolaşma zirveye ulaşıyor.

EN BÜYÜK KADROLAŞMA MEHMET NURİ YILMAZ DÖNEMİNDE GERÇEKLEŞİYOR

En büyük kadrolaşma ise aynı zamanda Fetullah Gülen'in yakın arkadaşı olan dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz döneminde gerçekleştiriliyor. O dönemde Diyanet kadrosuna giren FETÖ'ye yakın isimler bugün üst düzey yönetici, müfettiş, müftü, vaiz ve imam olarak görev yapıyor. Hatta o dönemde yurtdışına kaçan FETÖ'cü ilahiyatçılardan Suat Yıldırım'ın Diyanet İşleri Başkanı olması da gündeme geliyor.

DİYANET'TEKİ FETÖ KADROLAŞMASI AZALTILSA DA HALA ETKİLİ OLDUKLARI SÖYLENDİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda üst düzey yönetim pasifize edilirken alt kadrolarda önemli bir operasyon yapılmadı. Yasal zorluklar ve bu isimlerin tehlikeli görülmemesi nedeniyle geciken Diyanet operasyonu, son fetva iftirasında görüldüğü gibi artık bir zorunluluk haline geldi. Bu konuda bilgisini almaya çalıştığımız Diyanet görevlileri "FETÖ'cü kadrolaşmanın yoğun olduğu bazı illere gönderilen müfettişlerin bile FETÖ'cü çıkmasından" yakınıyor. Yapılan bütün düzenlelemelere rağmen hala FETÖ etkisi göründüğü söylendi.

HER BÖLGEDE DİYANET GÖREVLİLERİ İÇİN FETÖ'CÜ SOHBET HALKALARI VAR

FETÖ'den ayrılan bazı önemli isimler ise her bölgede, bölge ve şehir imamları tarafından Diyanet İşleri Başkanlığıkadrosunda görev yapan vaiz, müftü, imam ve müezzinlere özel sohbet ortamlarının oluşturulduğuna dikkat çekiyor.

GÖRMEZ'E İTİBARSIZLAŞTIRMA KAMPANYASI BAŞLIYOR

Zaten bundan sonrasını çok iyi biliyorsunuz...

Medyadan siyasete kadar uzanan yandaş tetikçiler harekete geçer ve "Diyanet İslam Ansiklopedisi'ndeki hatalar"dan, "Başkan Görmez'in bindiği milyonluk Mercedes"e, önlerine gelene sıvadıkları "Muta nikahı"na kadar, en zalim müfteri sınırlarına bile sığmayan iftiralar peş peşe gelmeye başlar...

Kaynak:Mihraphaber

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23