• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir ilk

Yeniakit Publisher
2015-05-25 17:04:00 - 2015-05-25 17:07:46
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir ilk

Diyanet İşleri Başkanlığı madde bağımlılığından kurtulan 40 genci umreye götürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, madde bağımlılığına bulaşan gençleri kurtarma adına önemli bir manevi destek hizmeti hazırlayarak, 13 ildeki Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM)’de tedavisinin son aşamasına gelen 40 genci, bugün umreye götürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir araya gelen gençleri umre yolculuğuna uğurlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Hayata yeniden başlamak için tam da çok güzel bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu ibadet ile yepyeni bir hayata başlayacaksınız. Hayata yeniden başlamak için ne güzel bir fırsat” dedi.

‘Ömür’ ile ‘umre’nin aynı kökten geldiğini belirten Görmez, şunları söyledi;

“YEPYENİ BİR HAYATA BAŞLAYACAKSINIZ…”

Umre, imar ve ömür kavramı ile aynı kökten gelir. Biz neden ‘umre’ diyoruz? Çünkü biz bu ibadet ile kendimizi imar edebiliyoruz. Gönül dünyamızı, zihnimizi imar ediyoruz. Sizler de gidince göreceksiniz. Kâbe ile karşı karşıya kaldığınızda bunu daha iyi anlayacaksınız. Medine’de Peygamberimizle beraber olacaksınız. Yeni bir hayata başlamak için çok güzel bir fırsat. Siz bu ibadetle yepyeni bir hayata başlayacaksınız. Bugün çıkacağınız yolculuğa, bu ibadete ‘umre’ diyoruz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İnsanoğlu yeryüzünde iyilik yaptığı sürece ömür sürmüş olur. Kendini, kalbini onardığı zaman ancak o zaman ömür sürmüş olur. Bazı insanlar vardır, dünyada zamanı tüketirler ancak ömür yaşamadan giderler. Ömür diyebilmek için iyi işler yapıp gitmek gerekir. İyi işler yapmadan bu dünyayı terk ederse Allah'ın verdiği zamanı tüketmiş olurlar.

“VAR OLUŞUNUZUN GAYESİNİ DÜŞÜNECEKSİNİZ…”

Umre ve hac ibadeti iç içe geçmiş altı yolculuktan ibarettir. Birincisi, kendi iç dünyamıza yaptığımız yolculuk… Sizler de o kutsal topraklarda kendinizle baş başa kalıp düşüneceksiniz. Dünyaya neden geldim? Var oluşumun gayesi nedir? Allah beni neden yarattı? Nasıl bir hayat yaşamalıyım? Bu soruların cevabını arayacaksınız. İkinci, ahrete yolculuk… Hac ve umre ibadeti aynı zamanda ebedi dünyaya bir yolculuktur. Hepimiz ahrete, ebedi dünyaya giderken her şeyi burada bırakıp gidiyoruz. Orada da aynen öyle olacaksınız. Üçüncü yolculuk, İslam tarihine yapılan yolculuk… Hz. Adem ile başlayan Hz. İbrahim ile devam eden Peygamberimizle süreklilik kazanan İslam tarihine yolculuk yapacaksınız. Sizler gençsiniz ilk vahyin geldiği dağa tırmanın. Rahmet mesajının yayıldığı yerleri gezin. Dördüncüsü, Kâbe’ye yolculuk… Kâbe ile insanın kalbi arasında bir ilişki vardır. Bunu şimdi değil ama Kâbe’yi görünce kalbinizin atışından anlayacaksınız. Kalp ile Kâbe buluşunca kalp dayanamaz.

Beşinci yolculuk, kardeşlerimize yolculuk… Her ırktan, her renkten Müslüman kardeşlerimizle beraber tavaf yapacaksınız. Altıncı yolculuk ise asıl yolculuktur. Eve değil, evin sahibine yani Kâbe’nin rabbi olan Allah’a yolculuk…

Başkan Görmez, gençlerin umrede neler yaşadıklarını, hissettikleri duygularını paylaşmaları için umre dönüşünde Başkanlığa davet etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle ülke genelinde bulunan AMATEM’lerle koordineli olarak gerçekleştiriliyor. Türkiye Diyanet Vakfının finanse ettiği projenin gelecek yıllarda, “81 ilde 81 genç” şeklinde genişletilmesi planlanıyor.

25 Mayıs-05 Haziran 2015 tarihleri arasında 6 gün Mekke ve 4 gün Medine olmak üzere toplam 10 gün olarak planlanan ve gençlerin hayatında yeni bir beyaz sayfa açmayı hedefleyen umre programı için bugün İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 23.10’da kutsal topraklara hareket edilecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23