• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Hatay’da

Yeniakit Publisher
2018-02-17 17:19:00 -
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Hatay’da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘İl Buluşmaları’ kapsamında gittiği Hatay’da Vali Erdal Ata’yı ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, valilikte yapmış olduğu açıklamada din hizmetlerinin, din eğitiminin daha nitelikli yapılabilmesi için ‘İl Buluşmaları’ yaptıklarını ifade ederek, bu kapsamda yapılan Hatay programına valilik ziyareti ile başladıklarını söyledi.

Hatay programı hakkından bilgi veren Başkan Erbaş, din görevlileri ve sivil toplum kuruluşları ile de bir araya geleceklerini ifade etti. Başkan Erbaş, Kur'an Kurslarını ve camileri ziyaret ederek bölgede görev yapan din görevlileriyle de bir araya geleceklerini belirtti.

Hatay programının ayrı bir öneminin olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş,“Hatayı seçmemizdeki amaçlarımızdan birisi de, şu anda sınır ötesinde teröristlerle mücadele eden askerimizin karargâhının burada olmasıdır.Onları da ziyaret ederek dualarımızın ve bütün desteğimizin kendileri için olduğunu ifade edeceğiz” dedi.

Başkan Erbaş Mehmetçiğin en kısa zamanda bölgeyi terör unsurlarından temizlemesini temenni ederek, zulme uğrayanları kurtarmak için yola çıkan ordumuzun tarih boyunca zulmü ortadan kaldırmak için mücadele ettiğini, bugün de öyle olduğunu kaydetti.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hatay Valisi Erdal Ata ise Başkan Erbaş’a ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek teşekkür etti. Vali Ata, Türkiye'nin dört bir tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürütmüş olduğu Zeytin Dalı Harekatı’ndan dolayı destek telefonları, mailleri aldıklarını ifade ederek, “ Vatandaşlarımız, sürekli yardımcı olmak istiyorlar. Bir şeyler göndermek istiyorlar. Karınca kararınca ‘bizimde bir katkımız olsun’ arzusundalar. Bu da gösteriyor ki biz 81 milyon bir bütün olduğumuz müddetçe Bizi asla kimse bölemez ve yıkamaz. Gösterdikleri ilgiden dolayı milletime teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da hazır bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23